In augustus worden tomaten de koningen van de tafel. Rijp, sappig, vlezig en erg lekker. Ja, je kunt ze gewoon eten en op smaak brengen met zout en gemalen peper. Maar wees niet bang om te experimenteren en salades met tomaten te bereiden met verschillende toevoegingen (als ingrediënten) en met verschillende sauzen.
Dit recept is een replica van een salade met tomaat en ham die populair was in de Sovjettijd. Mijn moeder maakte het tenminste voor haar en mijn verjaardag (zij en ik zijn juli) voor op de feesttafel.
Tomaten- en hamsalade
Ingrediënten
(voor 4 porties)
- Rijpe sappige tomaten - 4 middelgrote vruchten;
- Ham (elke ham) - 200 gram;
- Rode sla ui - 1 kleine bol;
- Verse peterselie - 1 klein bosje;
- Olijfolie - 2-3 eetlepels:
- Citroen - de helft van een middelgrote vrucht;
- Ongezoete sojasaus - 2 eetlepels;
- Verse knoflook -1-2 teentjes;
- Gemalen peper - een snufje;
Kooktechniek
- Bereid de groenten en kruiden voor. Was en droog de tomaten en kruiden. Pel de ui en knoflook.
- Bereid de saus: meng het versgeperste sap van een halve citroen, sojasaus, olijfolie, peper en gehakte knoflook.
- Snijd de ham in middeldikke plakken en de tomaten in willekeurige plakken (middelgroot).
- Snijd de uien in dunne halve ringen en hak de kruiden fijn.
- Meng de tomaten, ham en dressing in een slakom.
- Doe de salade in serveerschalen of borden en strooi de uien en kruiden erover.
- Zet de salade tot het serveren in de koelkast. Het is beter om de salade gekoeld te serveren.
Let op: als je van koriander houdt, voeg het dan toe aan deze salade in plaats van of samen met peterselie.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!