De salade is klaar in 15 minuten, zelfs als je een beginnende thuiskok bent.
De salade combineert perfect de zoetheid van watermeloen, de frisheid van komkommer, de bitterheid van rucola, de sappigheid van radiccio en de romigheid van zure room, en kan worden geserveerd als voorgerecht of als dessert.
Gebruik rode pitloze watermeloenen van het ras "Emperor" van de Romanovsky landbouwunie! Ze zijn altijd rijp, zo niet, dan krijg je je geld terug!
Romige watermeloen en komkommersalade
Ingrediënten voor watermeloen-komkommersalade
(voor 2 porties)
- Rijpe zoete watermeloen zonder pit ("Emperor" van agro-union "Romanovsky") - 300 gram;
- Verse komkommer - 2 middelgrote vruchten;
- Salade mix (rucola, radiccio) - 2 stapels;
- Verse paarse basilicum (alleen bladeren) - 3-4 takjes;
- Geroosterde zonnebloempitten - 1 eetlepel;
- Vette zure room (30%) of natuurlijke yoghurt - 100 gram;
Hoe maak ik watermeloen-komkommersalade klaar?
De foto's tonen het bereidingsproces van de salade voor 1 portie.
Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in grote stukken.
Was de komkommers, dep ze droog en snijd ze in middelgrote plakken.
Was en droog de basilicum en salademix.
Verwijder de basilicumblaadjes en hak het grootste deel fijn.
Meng in een slakom voorzichtig de plakjes watermeloenvlees, komkommers, slamix en gehakte basilicumblaadjes.
Doe de salade in een slakom, garneer met hele paarse basilicumblaadjes bovenop en bestrooi met geroosterde zonnebloempitten.
Serveer samen met zure room of natuurlijke yoghurt.
Opmerking:
- Houd je niet van rucola - gebruik het dan niet in de salade. Voeg waterkers toe, ook lekker, of ijsbergsla.
- In plaats van geroosterde zonnebloempitten kun je ook geroosterde pijnboompitten of geroosterde sesamzaadjes gebruiken.
- Voeg niet meteen zure room (natuurlijke yoghurt) toe aan de salade. Het is beter om de salade met de zure-melkcomponent elk apart te mengen op de borden vlak voordat je de salade eet.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk.