Deze salade is geschikt voor mensen die op hun gewicht letten en voor mensen die van een lichte maaltijd houden. Hoewel deze salade ook het begin van een nieuwe dag kan zijn.
Drie hoofdingrediënten plus smaakvolle kruiden, balsamicoazijn en olijfolie.
De combinatie van zoete watermeloen en zoute kaas in een salade is al een klassieker. Maar deze salade krijgt een nieuwe smaak als je er avocadopulp aan toevoegt.
Het belangrijkste is om te kiezen voor rijpe avocado en watermeloen.
Watermeloensalade met bryndza en avocado
voor 2 porties
Ingrediënten voor watermeloensalade met kaas
- Rijpe pitloze rode watermeloen - 200 gram;
- Rijpe avocado - 1 stuk
- Brynza kaas - 100 gram;
- Verse munt (blaadjes) - 2 takjes;
- Verse paarse basilicum - 3 takjes;
- Zout en gemalen zwarte peper naar smaak;
- Eerste koudgeperste olijfolie - 1 eetlepel;
- Balsamicoazijn (6%) - 1 theelepel;
Hoe bereid ik watermeloensalade met bryndza en avocado?
Snijd de watermeloen in blokjes (of rechthoekige stukjes).
Snijd de kaas in dezelfde plakjes als de watermeloen.
3 Snijd de avocado doormidden. Prik met een mes in de pit van de avocado en verwijder deze. Schil de avocado met een eetlepel. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
Was de munt en basilicum en dep droog met keukenpapier. Hak fijn.
Meng in een slakom de watermeloen, kaas, avocadovruchtvlees en kruiden voorzichtig door elkaar.
Leg de salade op een bord en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Versier met munt- en basilicumblaadjes.
Serveer direct op tafel! De salade kan helaas niet goed bewaard worden, dus maak zoveel als je in één keer op kunt eten.
Opmerking: Zout en gemalen zwarte peper kunnen worden weggelaten.
Probeer ook eens andere watermeloensalades:
Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk! Eet smakelijk.