Velen van jullie kennen auberginerolletjes met walnoten, die zo populair zijn in Georgische restaurants. Ik presenteer jullie een nieuwe interpretatie van dit gerecht.
Het gerecht wordt helder en smakelijk. Het maakt gebruik van traditionele producten uit de Georgische keuken.
Het voorgerecht zal er geweldig uitzien op een feestelijke tafel en bij een rustig familiediner.
Voorgerecht “Zonnig Georgië
Ingrediënten
voor 2 porties
- Verse aubergine - 1 middelgrote vrucht;
- Verse paprika's - 2 middelgrote vruchten;
- Walnootpitten - 50 gram;
- Kippenbouillon - 100 ml;
- Knoflook - 2-3 teentjes (naar smaak);
- Hmeli-Suneli - 1 theelepel;
- Kardemom - een snufje;
- Verse koriander - een klein bundeltje.
- Granaatappelkorrels - voor decoratie;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.
Bereidingstechniek
Was de aubergines, snijd de uiteinden eraf, snijd ze in de lengte in repen die niet dikker zijn dan 1 centimeter. Kruid met zout en laat ongeveer 10 minuten staan. Spoel af onder koud water, droog af. Bak in een verwarmde koekenpan met een minimum aan plantaardige olie. Leg op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Snijd de aubergines in kleine plakjes.
Was en droog de paprika's. Snijd in de lengte in 2 stukken. Verwijder het steeltje en de zaadjes. Maak “bootjes” door een dun stukje van de plak af te snijden.
Maal de walnootpitten fijn in een blender. Voeg vervolgens hopli-suneli, kardemom en hete bouillon toe en roer goed. Dit moet een walnootpasta maken.
4 Snijd de afgeknipte paprika in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook fijn met een pers of mes. Was en droog de koriander en hak een deel van het bosje fijn met een mes.
Meng in een kom de notenpasta, gehakte knoflook en koriander.
Leg de aubergineplakken en de noten-knoflookpasta en koriander in laagjes in de paprikakommen.
Serveer met een glas rode Georgische wijn en versier met korianderblaadjes en granaatappelkorrels.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!