Zoveel mogelijk proberen te maken: een lekker winters voorgerecht van aubergines met bonen

Zoveel mogelijk proberen te maken: een lekker winters voorgerecht van aubergines met bonen

Dit zoetzure hapje kan een volwaardig gerecht op tafel zijn, maar ook een lekkere toevoeging aan pasta, rijst of boekweitpap. Gewoon de pot openen en genieten!

Groentemix met stukjes aubergine en witte bonen is een lekker, hartig en gezond tussendoortje. Het is niet moeilijk om het van tevoren te maken. Als je de tijd voor het koken van bonen niet meetelt, dan heb je voor 1,5 uur 6 potten (halve liter) lekkere voorbereiding voor de winter. Tip, kook meer!

Wat voor bonen je moet gebruiken maakt niet zoveel uit, maar witte bonen zien er beter uit in dit hapje.

Aubergine met bonen voor de winter

Ingrediënten

(6 potten van 0,5 liter)

  • Verse aubergines van gemiddelde grootte - 3 kilo;
  • Gedroogde witte bonen - 600 gram;
  • Verse tomaten (room variëteit) - 1,5 kilogram;
  • Verse paprika - 700 gram
  • Verse wortelen van gemiddelde grootte - 700 gram;
  • Uien - 700 gram;
  • Verse knoflook - 4 koppen van gemiddelde grootte;
  • Suiker - 9 eetlepels (zonder schuif);
  • Zout - 3 eetlepels;
  • Azijn 9% - 7 eetlepels;
  • Plantaardige olie - 1,5 kopjes (250 ml. elk).

Bereidingstechnologie

  1. Bereid de bonen: laat de bonen 12-15 uur weken en kook ze dan tot ze klaar zijn (ongeveer 20-25 minuten). Belangrijk: bonen mogen niet te gaar zijn, maar moeten gaar zijn.

2- Was de groenten. Schil de wortelen, uien en knoflook. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika.

  1. Snijd de paprika's, wortels, uien in rietjes en de aubergines in middelgrote blokjes.

  2. Hak de tomaten en knoflook fijn in een blender of met een vleesmolen.

  3. Giet de tomaten-knoflookpuree in een steelpan met dikke bodem en voeg plantaardige olie, zout en suiker toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het al roerend 10 minuten koken.

  4. Voeg vervolgens met tussenpozen van 5 minuten groenten toe in deze volgorde: wortelen, uien, paprika's, aubergines. Dit is belangrijk omdat elke groente zijn sappen en smaken afgeeft en de aubergines niet te gaar worden. Kook de groenten nog 20 minuten op laag vuur.

  5. Voeg de bonen toe en kook alles samen nog 15-20 minuten.

  6. Voeg de azijn toe, breng het groentehapje aan de kook en zet het fornuis onmiddellijk uit.

  7. Verdeel de groentesnack over gesteriliseerde potten. Sluit de deksels en verpak de potten (met het deksel ondersteboven).

Bewaar de snack van aubergines met bonen op een koele plek - in de voorraadkast, op het balkon of op de bovenste planken in de koelkast.

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk! Bereid je voor in de herfst zodat je in de winter geen honger hebt.

Vorige publicatie: Kip- en kalkoenlever koteletten: mals en heerlijk op smaak (gasten vragen naar het geheim van het recept)

Volgende publicatie: Voorgerecht uit Zonnig Georgië - een nieuwe kijk op een traditioneel gerecht

Gerelateerde publicaties