Kip- en kalkoenlever koteletten: mals en heerlijk op smaak (gasten vragen naar het geheim van het recept)

Kip- en kalkoenlever koteletten: mals en heerlijk op smaak (gasten vragen naar het geheim van het recept)

Dieet koteletten zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Ze kunnen worden gebakken in een koekenpan met een minimale hoeveelheid plantaardige olie, of gebakken in de oven of gestoomd.

Mals, voedzaam en smakelijk. Geschikt voor diabetici, sporters en mensen die op dieet zijn. Maar ook voor bijna iedereen.

Het is dwaas om te geloven in de mythe dat dieetgerechten lekker en eentonig kunnen zijn. Als je het kookproces creatief benadert, kun je van een simpel kipgehakt een heerlijk meesterwerk maken.

Het recept van koteletten van kippengehakt en kalkoenlever uit deze serie. Heel veel van mijn kennissen die dergelijke koteletten op mijn feestjes probeerden, vroegen om het recept.

Deze koteletten hielpen om het menu te diversifiëren voor mensen die in het ziekenhuis lagen (en speciaal eten nodig hadden). En er wordt ook geloofd dat als je deze koteletten in je menu hebt, je snel gewicht kunt verliezen.

Dieet koteletten van kip en kalkoenlever

Ingrediënten

(15-16 stuks, afhankelijk van de grootte van de koteletten)

  • Gemalen kip - 500 gram;
  • Kalkoenlever - 200 gram;
  • Verse appel - 1 middelgrote vrucht (ongeveer 150 gram);
  • Verse knoflook - 1-2 teentjes;
  • Gemalen koriander - een halve theelepel;
  • Zoete paprika - een halve theelepel;
  • Sojasaus - een halve theelepel;
  • Geraspte nootmuskaat - “op de punt van een mes”;
  • Plantaardige olie - om te bakken.

Bereidingstechniek

  1. Spoel de kalkoenlever goed af onder stromend water en verwijder de aders. Snijd de lever in kleine blokjes.
  2. Was de appel, schil hem en rasp hem op een grove rasp.
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn met een pers of mes.
  4. Voeg de knoflook, koriander en paprikapoeder toe aan het kipgehakt, meng goed en beslag ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg appel, lever, nootmuskaat en sojasaus toe en meng goed tot een homogene koteletmassa.
  6. Vorm de koteletten en leg ze op een bebloemde snijplank. Leg ze 5-10 minuten in de vriezer.
  7. Verhit een kleine hoeveelheid plantaardige olie in een koekenpan. Bak de koteletten op middelhoog vuur, 10-15 minuten aan elke kant.

De koteletten worden mals, geurig en erg lekker! Ze kunnen van tevoren worden bereid en ingevroren in de vriezer.

Vorige publicatie: 2 recepten voor heerlijke “kroningskip”: klassiek en eigentijds

Volgende publicatie: Zoveel mogelijk proberen te maken: een lekker winters voorgerecht van aubergines met bonen

Gerelateerde publicaties