3 recepten voor verbazingwekkende kippenleversalades

3 recepten voor verbazingwekkende kippenleversalades

Alle drie de recepten zijn het waard om geprobeerd te worden!

Kippenlever is een betaalbaar en gezond bijproduct. Van kippenlever wordt meestal heerlijke paté gemaakt, of leverstroganowski. Maar geloof me, salades met kippenlever zijn ook erg lekker.

Hier zijn drie verschillende recepten met kippenlever als hoofdingrediënt. Hoewel deze salades ook lekker zouden zijn met kalkoenlever.

“Kippenlever bevat veel vitamine A, essentieel voor ogen en huid. Het heeft een hoog gehalte aan magnesium, fosfor en ijzer. 100 gram kippenlever bevat iemands dagelijkse behoefte aan ijzer” - Wikipedia.

Inhoudsopgave

  • Hoe bereid je lever voor salade
  • Salade met kippenlever, avocado en tomaten
  • Salade met kippenlever, komkommer en groenten
  • Salade met kippenlever en spek

Hoe bereid je lever voor salade

  1. Was de lever, verwijder ongewenste aders en folie.

  2. Droog de lever.

  3. Snijd in kleine stukjes.

  4. Doop de lever in bloem, schud overtollige bloem eraf.

  5. Bak ze in verhitte plantaardige olie gedurende 3 minuten aan elke kant.

  6. Leg de lever op keukenpapier en verwijder overtollige olie.

Salade met kippenlever, avocado en tomaten

Ingrediënten

(voor 4-6 porties)

  • Gekookte kippenlever - 400 gram;
  • Verse cherrytomaten - 200 gram;
  • Rijpe avocado - 2 middelgrote vruchten;
  • Verse rucola - 150 gram;
  • Gepelde pijnboompitten - 100 gram;
  • Extra vierge olijfolie - 100 ml;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Was, droog en snijd de tomaten in helften. Kruid elke helft met zout.
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het avocadovruchtvlees in kleine stukjes. 3 Leg de rucola, lever, tomaten en avocado op borden. Bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Salade met kippenlever, komkommer en groentjes

Ingrediënten

(voor 4-6 porties)

  • Kant-en-klare kippenlever - 400 gram;
  • Vette zure room (20%) - 3 theelepels;
  • Niet-pittige mosterd - 2 theelepels;
  • Citroensap - 1 theelepel;
  • Groene salade -1 klein bundeltje;
  • Verse dille en peterselie - elk een klein bosje.
  • Verse komkommer - 2 middelgrote groenten;
  • Sojasaus -1 theelepel;
  • Zout - een snufje.

Bereidingstechniek

  1. Bereid de saus: voeg zure room, mosterd, citroensap en zout samen. Klop alles samen tot de saus homogeen is.
  2. Snijd de lever in plakjes en doe ze in de saus, roer en laat even staan.
  3. Meng de lever door de saus, de dungesneden komkommer en de gehakte kruiden.
  4. Voeg sojasaus toe.
  5. Scheur de slabladeren op een bord en schik de salade erop.

Salade met kippenlever en spek

Ingrediënten

(voor 4-6 porties)

  • Gekookte kippenlever - 400 gram;
  • Spek - 150 gram;
  • Croutons (wit en rogge) - 50 gram elk;
  • Groene salade - 1 bundel;
  • Dijonmosterd - 5-6 eetlepels;
  • Zout en peper - naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Bereid het knapperige spek. Leg de spekreepjes op een koude pan zonder ze te overlappen. Zo smelt het vet er langzaam uit en worden de plakjes gelijkmatig gaar. Bak op middelhoog vuur voor gelijkmatig bakken. Draai het spek om tot het knapperig is. Bak 10-12 minuten. Verwijder overtollig vet met keukenpapier.
  2. Spoel de sla goed af onder stromend water, dep droog en snijd met je handen in kleine plakjes.
  3. Combineer in een kom de groene sla, gekookte kippenlever, knapperige bacon en paneermeel. Werk af met mosterd.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Heerlijke aardappelsoep met prei: een eenvoudig recept voor je herfstmenu

Volgende publicatie: 2 recepten voor heerlijke “kroningskip”: klassiek en eigentijds

Gerelateerde publicaties