Hoe maak je heerlijke tomatensoep: een eenvoudig recept met een ongebruikelijk ingrediënt?

Hoe maak je heerlijke tomatensoep: een eenvoudig recept met een ongebruikelijk ingrediënt?

Voor de bereiding zijn rijpe kerstomaten het beste - die zijn het zoetst en hebben de meeste smaak. Als je geen kerstomaten bij de hand hebt, zijn pruimvormige tomaten ook goed.

Maar het echte geheim van een lekkere tomatensoep is selderijzout, een mengsel van gedroogde selderijzaadjes en zout. Je kunt selderijzout in een potje kopen in de supermarkt (of online shop), maar als je het niet in je voorraadkast hebt staan, voeg je gewoon een paar fijngehakte selderijstengels toe tijdens het uien bakken.

De lekkerste tomatensoep

Ingrediënten

(voor 6 porties)

  • Rijpe cherrytomaten (of grof gehakte pruimvormige tomaten) - 1,5kg;
  • Uien - 2 middelgrote uien;
  • Ongezouten boter - 50 gram;
  • Verse knoflook - 4-5 teentjes;
  • Dubbele room - 150 ml;
  • Poedersuiker - een theelepel;
  • Gemalen hete peper, zout - naar smaak;
  • Selderijzout - naar smaak.

Om te serveren (optioneel).

  • Croutons;
  • Cheddar kaas.

Kooktechniek

  1. Snijd cherrytomaatjes doormidden. Als je pruimvormige tomaten gebruikt, snijd ze dan in 4 stukken.

  2. Pel de ui en knoflook. Snijd in kleine blokjes.

  3. Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter en fruit de uien hierin op laag vuur ongeveer 5-7 minuten. De uien moeten bruin en zacht worden.

  4. Voeg aan het eind de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  5. Doe de tomaten in de pan en meng ze goed met de ui en knoflook.

  6. Dek de pan af met een deksel en laat de groenten op laag vuur 25-30 minuten sudderen. Niet roeren!

  7. De tomaten moeten sap afgeven en zacht worden.

  8. Klop de hele inhoud van de pot in een blender en maal door een zeef.

  9. Doe de puree terug in de steelpan, voeg de poedersuiker, room en een snufje zout toe.

  10. Verwarm (niet koken) de soep 15-20 minuten op laag vuur.

  11. Proef de soep en breng hem op smaak met gemalen peper en selderijzout.

De lekkerste tomatensoep kan geserveerd worden met croutons en geraspte kaas. Of gewoon met een stuk vers brood.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Geheimen van zachte pannenkoeken voor weinig geld

Volgende publicatie: Heerlijke aardappelsoep met prei: een eenvoudig recept voor je herfstmenu

Gerelateerde publicaties