Geheimen van zachte pannenkoeken voor weinig geld

Geheimen van zachte pannenkoeken voor weinig geld

Het gebruik van wei als basis, de juiste temperatuur van de ingrediënten en kruiden. Voor de hoeveelheid ingrediënten en de kooktechniek, zie het tweede deel van de publicatie.

Wei

In onze familie dronk alleen mijn vader graag wei. Alle anderen zagen dit zuivelproduct als iets tweederangs. En voor niets! Later leerde ik dat wei wordt aanbevolen bij lever-, maag-, nier- en hart- en vaatziekten. Met behulp van wei worden diabetici succesvol behandeld.

Sinds kort gebruik ik wei voor het bakken van pannenkoeken en beignets. Vooral omdat het veel goedkoper is dan volle melk en kefir. Het werkt echter net zo goed in beignetbeslag als andere zuivelproducten.

De juiste temperatuur

Bij het maken van beignets op basis van wei is het belangrijk om de temperatuur goed te krijgen. Voordat je begint met het kneden van het deeg, verwarm je de wei tot 40-50 graden Celsius. Maar, niet koken! Je kunt zowel een fornuis als een magnetron gebruiken.

In een warme omgeving voelen gist en zuurdesem zich beter dan in een koude omgeving. En dit is belangrijk!

Als je een ei gebruikt, verwarm het dan tot kamertemperatuur.

Belichting

Voeg de bloem in kleine porties toe aan het frietdeeg.

Als het deeg gekneed is, laat het dan 50-60 minuten op kamertemperatuur staan. Vergeet niet het deeg met iets af te dekken (huishoudfolie of een handdoek).

Gepofte pannenkoeken voor een luttel bedrag

Ingrediënten

(20-25 beignets, afhankelijk van de grootte)

  • Wei - 1 kop (250 ml.);
  • Meel - 250 gram (misschien iets meer, kijk naar de consistentie van het deeg);
  • Ei - 1 stuk
  • Droge gist - 1 klein pakje (11 gram);
  • Suiker - 2 eetlepels (als je van minder zoete pannenkoeken houdt, voeg dan minder suiker toe);
  • Zout - een snufje;
  • Plantaardige olie - 2 eetlepels + om te bakken;

Bereidingstechniek

  1. Giet warme wei in een grote kom, voeg gist toe en los het al roerend op.
  2. Voeg ei, suiker, zout en plantaardige olie toe aan de kom.
  3. Meng alles goed met een garde.
  4. Voeg de bloem in kleine porties toe en meng. Meng tot je een homogeen, zwaar deeg hebt. Het moet niet van de lepel afkomen, maar in porties vallen.
  5. Dek de kom met het frietdeeg af met huishoudfolie of een handdoek en laat het 50-60 minuten met rust. Het deeg zal gedurende deze tijd luchtiger en zachter worden.
  6. Verhit een koekenpan met plantaardige olie. Schep het deeg op de pan.
  7. Bak op middelhoog vuur. Haast je niet om te draaien. Wacht tot de onderkant gaar is en draai dan om. Bak de andere kant op dezelfde manier.
  8. Leg de beignets op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Serveer de beignets met zure room, boter, jam of confituur, gecondenseerde melk.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Waarmee vul je een pompoen? Drie heerlijke pompoenrecepten

Volgende publicatie: Hoe maak je heerlijke tomatensoep: een eenvoudig recept met een ongebruikelijk ingrediënt?

Gerelateerde publicaties