Gebruik het voor van alles, van kip, biefstuk en geroosterd varkensvlees tot het toevoegen aan marinades en dressings.
Een zeer smaakvolle Afrikaanse peri-perisaus gemaakt met hete en zoete pepers, uien, paprika, knoflook en citroen.
Zelfgemaakte peri-perisaus recept is gewoon de bom, je zou altijd een pot saus in je koelkast moeten hebben.
Zelfgemaakte Peri-Peri Pikante Saus
Ingrediënten
- Rode ui - 2 middelgrote bollen;
- Verse knoflook - 1 middelgrote kop;
- Kleine brandende chilipepers - 15-20 stuks;
- Zoete rode peper - 2 grote vruchten;
- Rijpe tomaten - 3 middelgrote vruchten;
- Olijfolie - 4 eetlepels;
- Verse citroen - 3 middelgrote vruchten (schil en sap);
- Rode wijnazijn - 4 eetlepels;
- Suiker - 2 eetlepels;
- Zout - 1 eetlepel;
- Gemalen zwarte peper - 1 theelepel;
- Laurierblad - 2 stuks;
- Gedroogde oregano - 1 eetlepel;
- Gerookt paprikapoeder - 1 eetlepel.
Bereidingstechniek
- Bereid groenten voor: pel ui en knoflook, verwijder zaadjes en steeltjes van paprika's, verwijder velletjes van tomaten.
- Snijd ui, knoflook, paprika en tomaten in grote stukken.
- Meng alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine/blender en hak tot een gladde massa.
- Doe het mengsel over in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Laat 20 minuten koken, onder voortdurend roeren om te voorkomen dat de saus plakt.
- Proef na 20 minuten de saus en pas de smaak aan.
- De saus moet goed in balans zijn, met een goede kruidige toets en zuur van de citroen en azijn.
- Giet in potten/flessen en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
Opmerking
Als je deze saus langer wilt bewaren, zorg er dan voor dat je potten/flessen goed gesteriliseerd zijn. Vul ze tot de rand met de saus en sluit ze meteen af met een deksel.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!