Zelfgemaakte gevulde tomaten - een zonnestraal op een winterse dag

Zelfgemaakte gevulde tomaten - een zonnestraal op een winterse dag

Gebruik heerlijke en goedkope tomaten om in de herfst een voorraadje aan te leggen voor een gerecht waar je in de winter blij van wordt, of dat een redder in nood is op dagen dat je te lui bent om te koken. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is een doosje zelfgemaakte gevulde tomaten uit de vriezer te halen en ze op te warmen. Geluk!!!

Je hebt een grote vriezer nodig, maar verder, of je nu 4 of 44 gevulde tomaten maakt, eerlijk gezegd is het ongeveer hetzelfde. Je maakt evenveel afwas vuil. ## Zelfgemaakte Gevulde Tomaten voor de Winter

Ingrediënten

(voor 40 tomaten)

  • Middelgrote tomaten - 25 stuks
  • Grote rijpe tomaten - 15 stuks;
  • Zelfgemaakt gehakt - 2 kg;
  • Chorizoworst - 500 gr;
  • Spek - 450 gr;
  • Uien - 4 middelgrote uien (ongeveer 700 gr.);
  • Verse knoflook - 8 teentjes;
  • Verse peterselie - 2 kleine bossen;
  • Volkoren brood - 100 gr;
  • Melk - 200 ml;
  • Ei - 2 stuks;
  • Rijst - 5 el;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Snijd het brood in verschillende sneetjes, doe ze in een kommetje en giet de melk erbij.
  2. Was de tomaten. Snijd het kapje aan de bovenkant eraf en pel het midden eruit. Doe een klein snufje rijst in elke gepelde tomaat.
  3. Was en droog de peterselie. Doe in de kom van de keukenmachine. Voeg de gepelde en gesnipperde ui, gepelde en gehalveerde teentjes knoflook toe en hak goed fijn.
  4. Doe het mengsel over in een grote kom. Voeg dit keer in de mengkom de voorgesneden borststuk en het brood (geweekt in melk en uitgeknepen) toe. Hak opnieuw, maar dit keer niet te fijn.
  5. Doe over in dezelfde kom. Voeg het zelfgemaakte gehakt, de fijngehakte chorizoworstjes en 2 eieren toe. Meng de vulling goed.
  6. Proef de vulling en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  7. Vul elke tomaat met deze vulling en plaats in de bakvormpjes. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
  8. Als de tomaten afgekoeld zijn, doe ze dan in plastic bakjes per 4. En zet ze in de vriezer.

Laat de tomaten voor gebruik ontdooien op de bovenste plank van de koelkast en verwarm ze daarna opnieuw in de magnetron of in de oven.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk.

Vorige publicatie: Vijf lekkere herfstvullingen voor taarten en cakes: smaakvol, sappig en hartig

Volgende publicatie: Zelfgemaakte peri-perisaus recept: essentieel voor liefhebbers van pittig eten

Gerelateerde publicaties