Een recept voor een goede vinaigrette: met augurken, bonen en groene erwten

Een recept voor een goede vinaigrette: met augurken, bonen en groene erwten

Zelfs gegeten door mensen die voorheen niet van vinaigrette hielden. Ik noem dit recept verzoening. Want voor het eerst besloot ik groene erwten en bonen aan de vinaigrette toe te voegen. En het was heerlijk!

Wat voor bonen en erwten gebruik je?

Je kunt je eigen bonen koken, maar je kunt ook bonen uit blik gebruiken (vergeet alleen niet het vocht af te gieten). Rood of wit? Maakt niet uit!

Je kunt diepvrieserwten of doperwten uit blik gebruiken.

In het recept hieronder gebruik ik bonen uit blik en groene erwten.

Hoe bereid ik de groenten voor op de vinaigrette?

Veel foodbloggers beweren dat de vinaigrette beter smaakt als je de groenten bakt in plaats van kookt. Ik zie niet veel verschil. Ik vind zowel gekookte als gebakken groenten lekker.

Het enige is dat als je groenten bakt met toevoeging van pittige kruiden, de smaak van traditionele vinaigrette zal veranderen. Zal het beter smaken? Het is een kwestie van smaak - sommige mensen zullen ja zeggen, terwijl anderen zullen zeggen dat vinaigrette op smaak moet worden gebracht met vinaigrette.

Moet ik aardappelen gebruiken in de vinaigrette?

Als je op dieet bent of diabetes hebt, kun je beter geen aardappelen gebruiken. De vinaigrette is ook lekker zonder aardappelen.

Recept voor de juiste vinaigrette

Ingrediënten

(voor 6 porties)

  • Verse bieten - 5 middelgrote wortelgroenten;
  • Verse wortelen - 3 middelgrote wortelgroenten;
  • Verse aardappelen (indien gebruikt) - 3 middelgrote wortelgroenten;
  • Gepekelde komkommers - 3 stuks
  • Bonen in blik - 1 blik (300 gram);
  • Erwten in blik - 1 blik (300 gram);
  • Zuurkool - 200 gram;
  • Rode (sla) ui - 1 kleine bol;
  • Verse dille - 1 klein bundeltje;

Dressing

  • Zoete mosterd (ook wel Europese mosterd genoemd) - 1 el;
  • Olijfolie - 4 el;
  • Wijnazijn - 1 el;
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak.

Kooktechniek

  1. Bereid groenten (koken of bakken), laat afkoelen en schil. Snijd in gelijke kleine blokjes. Snijd ook de uien en ingemaakte komkommers. Hak de dille fijn.
  2. Giet de bonen en erwten af van overtollig vocht.
  3. Meng in een slakom de gehakte groenten, dille, bonen, erwten en zuurkool.
  4. Bereid de dressing: meng mosterd, olie, azijn tot een gladde massa.
  5. Dress de vinaigrette en meng alles goed. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper.

Belangrijk: serveer de vinaigrette niet meteen. Laat hem 2-3 uur rusten in de koelkast. Roer nog een keer voor het opdienen.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Avondsalade voor gasten of gewoon voor het avondeten: de perfecte combinatie van ingrediënten (en het is heerlijk zonder mayonaise)

Volgende publicatie: Zeven feiten over Frans eten die de meeste mensen niet weten

Gerelateerde publicaties