De combinatie van romige avocado met geroosterde kipfilet en knapperige noten zorgt voor een heerlijke salade. En de groene basilicum en rode ui geven de salade een pittige en frisse twist.
De producten voor deze salade kunnen grof gesneden worden (zoals in de presentatie op de foto's hier) of fijner. Maar het belangrijkste is dat ze in gelijke stukken worden gesneden.
De salade kan op elk moment van het jaar worden bereid - alle producten, inclusief verse basilicum, zijn nu altijd verkrijgbaar in supermarkten of worden bezorgd.
Avondsalade
Ingrediënten
(voor 2 porties)
- Verse rijpe avocado - 2 stuks
- Kipfilet - 2 stuks
- Groene basilicum - 1 pakje (200 gram);
- Rode sla ui - 1 middelgrote bol;
- Gepelde pistachenoten - 50 gram;
- Walnootpitten - 50 gram;
- Olijfolie;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.
Bereidingstechniek
- Bereid een sappige kipfilet. Je kunt het bakken of braden op een grillpan. (Zie hoe je kipfilet voor salade bereidt). Snijd de borst in hapklare stukken.
- Schil de avocado en snijd in plakjes. 3. Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Hak de noten fijn in een blender. Maar niet tot stof!
- Leg groene basilicum op een bord, beleg met kip en avocado, bestrooi met gehakte noten en uien.
- Sprenkel er olijfolie over, zout en peper naar smaak.
De salade wordt echt geweldig! Als je hem nog niet hebt gemaakt, is het tijd om hem te maken.
En waarom de salade “Avond” is? Ja, omdat hij licht is voor de maag en 's avonds gegeten kan worden.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!