Dit is erg lekker - een combinatie van paddenstoelen en noten, en kruiden en specerijen maken het exquise smaakboeket van de salade compleet. De salade kan worden gemaakt voor een doordeweekse avondmaaltijd, maar je kunt hem ook maken voor een feestelijke tafel.
En laat je niet afschrikken door het aantal ingrediënten - ze zijn allemaal goedkoop en verkrijgbaar in bijna elke winkel.
In het recept wordt ongezouten sojasaus gebruikt. Wat voor saus dit is schreef ik raneetut.
Je kunt paddenstoelen gebruiken die je lekker vindt (shiitakes, opiata) en experimenteren met verschillende noten (pistachenoten, pecannoten).
Let op: als je allergisch of intolerant bent voor noten, zal deze smakelijke salade helaas niet bij je passen.
Warme salade met paddenstoelen en noten
Ingrediënten
(voor 2 porties)
- Verse champignons - 500 gram;
- Gemengde slabladeren - 1 pakje (200 gram);
- Boter - 50 gram;
- Verse groene uien - 7-8 pijlen (1 klein bundeltje);
- Gemalen walnootpitten - 100 gram;
- Pijnboompitten - 1 theelepel;
- Pinda's gepeld - 1 eetlepel;
- Verse dille - 1 klein bosje;
- Verse koriander - 1 klein bosje;
- Ongezouten sojasaus -3 theelepels;
- Suiker - een halve theelepel;
- Gemalen zwarte peper, zout - naar smaak;
Kooktechniek
- Maak de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes en stoof ze 5 minuten in een pan met boter.
- Voeg nadat het vocht verdampt is sojasaus, suiker, zout en peper toe. Stoof nog 5-7 minuten.
- Snijd de groene uien, dille en koriander fijn.
- Rooster de noten in een hete droge koekenpan tot ze geurig en goudbruin zijn.
- Leg de slabladeren op een bord. Vervolgens de champignons. Bestrooi met de kruiden. Bestrooi met walnoten en pijnboompitten. Bestrooi het gerecht voor het serveren met fijngehakte dille.
Serveer de salade warm met croutons van wit brood of brood. Maar als de paddenstoelen afkoelen, is het ook heerlijk.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!