Ooit maakte ik dit gerecht voor oudejaarsavond en de volgende dag vroegen gasten om het recept. Het zijn gewoon visgehaktballetjes

Ooit maakte ik dit gerecht voor oudejaarsavond en de volgende dag vroegen gasten om het recept. Het zijn gewoon visgehaktballetjes

Ik weet nog hoeveel mensen eerst verbaasd waren toen ze ze op de nieuwjaarstafel zagen liggen. En toen aten ze ze “op beide wangen” en bedankten me!

Als er een grote bonte groep mensen aan tafel zit, probeer ik van tevoren de smaakvoorkeuren van iedereen te kennen en aparte gerechten te maken voor degenen die op dieet zijn, of die niet tegen uien kunnen, of voor degenen die geen vlees eten.

Bij de viering van een nieuw jaar verwachtte ik een dame die alleen gestoomd voedsel at (ofwel gezondheidsproblemen ofwel ze was op dieet) en toen besloot ik gestoomde visgehaktballetjes te koken.

En ze bleken zo lekker dat ze niet alleen werden opgegeten en iedereen, maar de volgende dag om het recept vroeg. Vandaag deel ik dit recept graag met jullie, lieve fijnproevers.

Wat voor vis gebruik je om gehaktballetjes te maken?

Gebruik filets van snoekbaars, karper, baars, kabeljauw.

U kunt filets van één soort vis gebruiken, maar u kunt er ook verschillende mengen.

Wat voor kruiden moet ik gebruiken bij het bereiden van gehaktballen?

U kunt de kruiden die u lekker vindt aan visgehaktballen toevoegen.

Dit kan koriander, dille, groene uien of andere kruiden zijn.

Heerlijke visgehaktballetjes

Ingrediënten

(voor 2-3 porties)

  • Visfilet - 500 gram;
  • Vette room - 4 eetlepels;
  • Verse dille - een klein bundeltje;
  • Knoflook - 1-2 teentjes;
  • Verse gember - plakje van 10 centimeter (ongeveer);
  • Vissaus - 2 theelepels;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechniek

  1. Was, droog en hak de groente fijn. Pel de knoflook en haal door een pers. Rasp gember op een fijne rasp (niet overdrijven, een theelepel is genoeg).
  2. Haal de visfilets door een vleesmolen of hak ze fijn in een blender.
  3. Voeg de room toe aan het gehakt en meng goed.
  4. Voeg de gehakte kruiden, knoflook, gember en vissaus toe aan het visgehakt. Breng op smaak met zout en peper. Maar vergeet niet dat er al zout in de vissaus zit. Zout het niet te veel!
  5. Maak je handen nat in water en vorm er niet te grote gehaktballen van.
  6. Kook de visgehaktballetjes ongeveer 20 minuten in een multicooker of steamer.
  7. De kooktijd kan iets variëren, dit hangt af van de grootte van de visgehaktballetjes.

Serveer de visgehaktballetjes op frisse groene slabladeren met schijfjes citroen.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Geen vinaigrette nodig! Deze nieuwe rode bietensalade is lekkerder en veel makkelijker te bereiden

Volgende publicatie: Salade met paddenstoelen en noten: warm, lekker en makkelijk te maken

Gerelateerde publicaties