Geen vinaigrette nodig! Deze nieuwe rode bietensalade is lekkerder en veel makkelijker te bereiden

Geen vinaigrette nodig! Deze nieuwe rode bietensalade is lekkerder en veel makkelijker te bereiden

“Je hoeft niets uit te vinden! Maak gewoon een vinaigrette!” - Dat hoor ik de hele tijd en ik bedenk constant nieuwe saladerecepten. Die mijn favoriete rode biet combineren met andere ingrediënten.

Ik ben al van jongs af aan dol op bieten. Zolang ik me kan herinneren hield ik van vinaigrette en eenvoudige salade met mayonaise en knoflook, ik hield van verschillende bietensmeersels en snacks met deze wortelgroente.

Nu kook en eet ik niet meer zo vaak rode bieten vanwege het verbod van mijn endocrinoloog. Maar soms vind ik het lekker om een kleine portie van deze of gene salade met rode biet te eten.

In dit nieuwe recept zijn de ingrediënten minder dan in de klassieke vinaigrette, maar er zijn wel bonen toegevoegd. Ik raad aan om ongeraffineerde “geurige” zonnebloemolie te gebruiken als dressing, maar je kunt ook olijfolie gebruiken. En als je je salades zonder mayonaise niet kunt voorstellen - voeg het gerust toe!

Ik heb deze salade “Nevinegret” genoemd omdat hij maar in de verte lijkt op het traditionele recept van deze populaire salade. En er zit geen zuurkool, aardappelen of groene erwten in.

Nevinegret - salade van rode bieten, komkommers en bonen

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Verse bieten - 3-4 middelgrote wortelgroenten;
  • Gepekelde komkommers (je kunt ook tonkomkommers gebruiken) - 2-3 stukken (klein formaat);
  • Uien - 1 middelgrote bol;
  • Witte bonen uit blik - 3 eetlepels;
  • Verse peterselie - een klein bundeltje;
  • Plantaardige olie (zonnebloem-, maïs- of olijfolie) - voor de dressing;
  • Zout, zwarte peper - naar smaak.

Hoe salade “Nevinegret” van rode biet, komkommer en bonen te bereiden (stap-voor-stap recept)

  1. Bereid de rode biet. Bak of kook de bieten gaar, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Pel de ui. Snijd in dunne halve ringen.
  3. Snijd de komkommers in halve ringen.
  4. Open het blik witte bonen en verwijder het overtollige vocht.
  5. Was, droog en hak de peterselie fijn.
  6. Meng in een kom de bieten, komkommers, bonen en ui. Kruid met zout en gemalen zwarte peper. Breng op smaak met olie en meng goed.
  7. Laat 15-20 minuten in de koelkast staan en serveer!

Zoals je ziet is de salade heel snel klaar en wordt hij heerlijk!

Vorige publicatie: Heerlijke gebakken kip en groenten in Turkse stijl: een eenvoudig klassiek diner waar mijn gezin dol op is

Volgende publicatie: Ooit maakte ik dit gerecht voor oudejaarsavond en de volgende dag vroegen gasten om het recept. Het zijn gewoon visgehaktballetjes

Gerelateerde publicaties