Eenvoudig en heerlijk dessert, dat ooit in de kindertijd werd bereid met mijn moeder en met klasgenoten na schooltijd. Het wordt bereid zonder te bakken van eenvoudige producten.
Het dessert is eenvoudig en leuk om te maken: wanneer moet je anders een deegroller gebruiken om de ingrediënten te kraken.
De nieuwjaarsvakantie komt eraan en je kunt chocoladeworst maken met je kinderen of kleinkinderen.
Worst is geen aardappel
Dit recept is bijna identiek aan het recept voor 's lands favoriete aardappeltaart. Maar in het geval van de taart - wordt de massa in kleine repen gelegd en worden er drie druppels boter en gecondenseerde melkcrème op gedaan. Maar in het geval van chocoladeworst moet het de vorm hebben van een worst met een koekje dat de stukjes reuzel in de worst imiteert.
Chocolade worst
Ingrediënten
- Zandkoekjes (gewoon, zonder toevoegingen) - 1 pakje (250 g.);
- Cacaopoeder - 8 el (zowel voor de massa als voor het verkruimelen);
- Ongezouten boter - 150 g;
- Gecondenseerde melk - 150 ml;
- Walnootpitten (of andere noten naar smaak) - 100 gram;
Bereidingstechniek
- Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Hij moet zacht zijn.
- Neem een plastic zak en doe de koekjes erin. Klop de koekjes fijn met een deegroller. Gebruik nooit een mixer, je hebt geen uniforme kruim nodig voor chocoladeworst: je moet de textuur in het dessert voelen.
- Meng in een kom de geplette koekjes en de zacht geworden boter. Maak geen homogene massa, dat is niet nodig. Voeg het cacaopoeder toe aan het botermengsel.
- Rooster de walnootpitten op een droge pan, ze zullen knapperig worden en hak ze ook fijn met een deegroller, al bekend bij ons. Als je niet van noten houdt of als iemand er allergisch voor is - kun je ze helemaal niet toevoegen.
- Voeg de gehakte noten toe aan de cacaomassa en meng. Giet de gecondenseerde melk erbij en meng opnieuw.
- Het mengsel moet dicht en dik en boterachtig zijn, dus roer met je handen.
- Neem huishoudfolie, verdeel het chocolademengsel erover, wikkel het in en vorm er worstjes van.
- Zet het halffabrikaat een uur in de koelkast, haal het eruit en rol het op een plat oppervlak om ze gladder te maken. Zet het dessert terug in de koelkast voor 12-14 uur om het volledig te laten opstijven.
- Verwijder de folie van de chocoladeworst en doop in cacaopoeder, snijd in plakjes en serveer.
Verander de ingrediënten - verander de smaak
Je kunt spelen met de smaak van dit dessert: vervang de noten door gepelde zonnebloempitten, of gebruik gedroogde kersen, voeg een beetje oploskoffie of kaneel toe - dit dessert is lekker met elk stel ingrediënten.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!