Moskou, mager en Siberisch.
Je kunt er veel van tevoren klaarmaken. Je zult je niet vervelen en de kwestie van eten voor een week is opgelost.
Moscow Borscht
(Specialiteit - gekookt zonder aardappelen, maar met worst en rookvlees. Alle ingrediënten, behalve de worst, worden in rietjes gesneden).
Ingrediënten
(per 3 liter pot)
- Verse bieten - 3 middelgrote wortelgroenten;
- Gerookte varkensribbetjes -1kg;
- Melkworstjes - 200 gram;
- Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
- Ui - 1 grote bol;
- Verse kool - de helft van een kleine vork;
- Tomatenpasta - 1 el;
- Azijn 6% - 1 theelepel;
- Suiker - een klein snufje;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
- Zure room, knoflook, gehakte dille - om te serveren;
- Vatroesjka met cottage cheese (optioneel) - voor traditioneel opdienen.
Kooktechniek
- Kook bouillon op gerookte ribbetjes ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur.
- Maak een voorgerecht voor borsjt. Detail.
- Haal de ribbetjes eruit en haal het vlees uit elkaar, voeg het vlees toe aan de bouillon. Gooi de botten weg.
- Hak de kool fijn en voeg deze samen met het braadstuk toe aan de bouillon. Kook de borscht 15-20 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg 10 minuten voor het einde van het koken worstjes toe die in cirkels zijn gesneden en van de folie zijn ontdaan.
Vastenborsjt met sprot en bonen
(Specialiteit - gekookt met vis uit blik en bonen. Om het “hartig” te maken)
Ingrediënten
(per 3 liter pot)
- Sprot in tomatensaus - 1 blik (240 gram);
- Rode bonen in hun eigen sap - 1 blik (340 gram);
- Verse aardappelen - 4-5 knollen;
- Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
- Uien - 2 middelgrote bollen;
- Tomatenpuree - 1 el.
- Verse bieten - 2 middelgrote wortelgroenten;
- Verse kool - de helft van een kleine vork (ongeveer 300 gram);
- Zonnebloemolie - 4 el;
- Laurierblad - 2 stuks;
- Knoflook - 3 teentjes;
- Zout, peper, kruiden - naar smaak;
Kooktechniek
- Maak een koekenpan aan met knoflook en tomatenpuree.
- Giet 2 liter water in een pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de kool en bonen toe aan de pan. Laat 10 minuten koken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan de kool en bonen. Kook nog 10-15 minuten.
- Voeg vervolgens aan de magere borsjt zazharka, sprot in tomaat en laurier toe.
- Kook nog 10 minuten door. Zet het vuur uit.
- Breng de borscht op smaak met zout, peper en voeg gehakte kruiden toe.
- Dek de pan af met een deksel en laat de borsjt 1-1,5 uur staan.
Siberische (Oeral) borsjt
(Specialiteit - gekookt met knoedels. Alleen de basis wordt van tevoren gekookt en gekookte knoedels worden toegevoegd bij het opdienen)
Ingrediënten
- Groenten (zoals voor magere borsjt);
- Zelfgemaakte knoedels - 8-10 stuks per portie;
- Zure room (mayonaise), kruiden, knoflook - om te serveren.
Kooktechniek
- Bereid magere borsjt (volgens bovenstaand recept, maar zonder toevoeging van bonen en sprot in tomaat).
Kook zelfgemaakte knoedels tot ze gaar zijn.
Giet de magere borsjt in een bord, voeg de knoedels, zure room, kruiden en knoflook toe.
Fijne nieuwjaarsvakantie! Eet smakelijk!
Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!