Zo'n 30 jaar geleden waren kippenharten geen populair product en er waren maar weinig mensen die ze kookten, maar nu is alles veranderd en staan er gerechten mee op het menu van zelfs beroemde restauranthouders.
Ik raad aan om ze in pan-Aziatische stijl te koken en hete chilipepers en sojasaus toe te voegen. De hartjes zijn klaar in slechts 15 minuten.
Je kunt zowel gekoeld slachtafval als bevroren slachtafval gebruiken. In het tweede geval moet je de hartjes goed ontdooien - 12-14 uur op de bovenste plank van de koelkast.
Aziatisch kippenhartjes recept
Ingrediënten
(voor 4 porties)
- Gekoelde kippenhartjes - 500 gram;
- Verse knoflook - 2-3 teentjes;
- Suiker - 2 eetlepels;
- Hete chilipeper - 1 kleine peul;
- Sojasaus (het is beter om ongezouten te nemen) - 3 eetlepels;
- Groene uien - 2 tot 3 veren;
- Geroosterde sesamzaadjes - 1 theelepel.
Bereidingstechniek
Spoel kippenharten goed af onder koud stromend water, pel voorzichtig en droog goed af met keukenpapier.
Pel de knoflook. Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de knoflook en pepers fijn.
Verhit in een koekenpan de plantaardige olie “tot het rokerig is”. Voeg de kippenharten toe en bak ze al roerend 3-5 minuten. Voeg vervolgens de paprika's en de helft van de knoflook toe aan de hartjes. Blijf al roerend nog 3-5 minuten bakken.
Voeg de suiker toe aan de pan. Blijf onder voortdurend roeren koken tot alle suiker gesmolten is. Giet de sojasaus erbij en smoor de kippenharten tot de saus dikker wordt. Voeg de overgebleven knoflook toe, roer alles goed door en zet het vuur na 1 minuut uit.
Serveer de Aziatische stijl kippenhartjes in een diep bord bestrooid met sesamzaadjes, groene uien en gegarneerd met een paar stukjes chilipeper. Je kunt dit ook serveren met gehakte dille.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!
Nog meer heerlijke recepten voor jou: