Bonen en garnalen zijn de perfecte combinatie in een heerlijke salade. 10 minuten en het is klaar

Bonen en garnalen zijn de perfecte combinatie in een heerlijke salade. 10 minuten en het is klaar

Dit gerecht kan zowel een salade zijn voor een etentje als een complete doordeweekse maaltijd. Het is zowel voedzaam als relatief licht. Het is een hele eiwitbom! En het is heerlijk!

Slechts vier algemeen verkrijgbare ingrediënten en een heerlijke saus.

Het gerecht is klaar in 10 minuten, met gebruik van gekookte bonen uit blik en voorgekookte garnalen.

Bonen en garnalen

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Witte bonen uit blik - 2 blikken (340 gram per stuk);
  • Verse pruimtomaten (rood of geel) - 2 middelgrote tomaten;
  • Kleine gepelde diepvriesgarnalen - 100-150 gram;
  • Verse peterselie - een klein bosje;
  • Ongezouten sojasaus - 1 el;
  • Olijfolie - 3 el;
  • Zoete Franse mosterd - 1 theelepel;
  • Gemalen zwarte peper - een klein snufje;

Kooktechniek

  1. Bereid de garnalen voor - laat ze ontdooien, bak ze in een verwarmde pan met boter tot ze gaar zijn. 1-2 minuten. Kook de garnalen niet te gaar, anders worden ze “rubberachtig”.
  2. Open de blikken bonen en laat het overtollige vocht eruit lopen. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  3. Was, droog en hak de tomaten fijn, verwijder de zaadjes en het vloeibare bestanddeel.
  4. Was, droog en hak de peterselie fijn.
  5. Maak de saus - meng de sojasaus, olijfolie, mosterd en gemalen zwarte peper.
  6. Meng in een slakom alle voorbereide ingrediënten en garneer met de bereide saus.

Serveer gegarneerd met takjes verse peterselie.

Opmerking: je kunt zowel witte als rode bonen gebruiken. Je kunt ook verse paprika aan de salade toevoegen.

Meer recepten met bonen

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Japanse daikonsalade: eenvoudig en heerlijk

Volgende publicatie: Eenvoudige bonensoep met gehakt - precies wat je nodig hebt voor familiediners

Gerelateerde publicaties