Januari gerecht - een smakelijke en stevige stoofschotel met snijbonen en kruiden

Januari gerecht - een smakelijke en stevige stoofschotel met snijbonen en kruiden

De ovenschotel kan van tevoren worden klaargemaakt en meerdere dagen worden gegeten. Of je kunt de rest van de ovenschotel de volgende dag in een lunchtrommel doen en aan je wederhelft of jezelf geven op het werk.

Ingevroren snijbonen zijn een hoofdbestanddeel in januari! Je kunt er een stevige salade van maken, een rijke soep of een heerlijke stoofschotel.

Een stoofschotel van sperziebonen en gehakt met groenten is het beste hoofdgerecht voor een zelfgemaakte gezinslunch of diner.

Gehaktschotel met sperziebonen

Ingrediënten

  • Rundergehakt - 1 pakje (500 gram);
  • Bevroren sperziebonen - 1 pakje (450 gram);
  • Uien - 2 middelgrote bollen;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote wortel;
  • Kippenbouillon - 100 ml;
  • Verse knoflook - 2 teentjes;
  • Tomatenpasta - 2 el;
  • Boter - 2 el;
  • Gedroogde rozemarijn - 1 theelepel;
  • Plantaardige olie (om te bakken).

Kooktechniek

  1. Bereid groenten voor: was en schil wortelen, ui en knoflook. Snijd uien in dunne halve ringen, rasp wortelen, hak knoflook fijn met een pers of een mes.

  2. Bak de uien en wortelen 5-7 minuten in een koekenpan met plantaardige olie. Tot de uien en wortelen zacht en goudkleurig zijn.

  3. Meng in een grote kom het gehakt, de boter, bouillon, tomatenpuree en kruiden. Meng alles goed door elkaar.

  4. Voeg de bevroren snijbonen toe en meng nogmaals goed.

  5. Vet de bakvorm in met plantaardige olie en leg het gehakt- en bonenmengsel erin. Maak plat. Dek af met folie.

  6. Bak 30-35 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven.

  7. Verwijder voorzichtig de folie en bak nog 10 minuten (als er een grillfunctie is, kun je die beter aanzetten).

Vleesrollade met snijbonen is zowel warm als koud lekker.

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk! Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Een eenvoudige manier om een pittig voorgerecht van rode bonen te maken

Volgende publicatie: Japanse daikonsalade: eenvoudig en heerlijk

Gerelateerde publicaties