De soep duurt in totaal ongeveer 45 minuten om te koken.
Gebruik groene paprika's of een combinatie van groene, rode en gele paprika's.
De soep is ook heel veelzijdig
Voeg in blokjes gesneden wortels en selderij toe aan de soep. Of maak de soep niet met rijst, maar met maïs uit blik. Bonen zijn ook een geweldige toevoeging. In principe kan rijst helemaal uit het recept worden weggelaten; verhoog dan het gemalen rundvlees en de hoeveelheid peper.
Gevulde paprika soep
Ingrediënten
(voor 5-6 porties)
- Extra vierge olijfolie - 1,5 el;
- Mager gehakt rundvlees - 500 gram;
- Ui - 1 kleine bol;
- Paprika - 2-3 stuks (het is beter om gelijke kleuren te nemen);
- Tomaten op eigen sap, in kleine blokjes gesneden - 1 blik (400 gram met sap);
- Tomatensaus (zoals “Krasnodarsky” of “Georgian”) - 400 gram;
- Runderbouillon ongezouten - 2 kopjes;
- Suiker - 1-2 el (naar smaak);
- Zout - ½ theelepel (naar smaak);
- Gemalen zwarte peper - ¼ theelepel;
- Langkorrelige witte of bruine rijst - 7 eetlepels (gekookt).
Bereidingstechniek
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het tot het niet meer roze is, breek het en roer regelmatig.
Pel ondertussen de ui en verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika.
Snijd de groenten in blokjes of dunne plakjes.
Voeg de gesneden uien en paprika's toe aan het gehakt en bak nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus en runderbouillon toe. Proef en voeg suiker en zout naar smaak toe. Voeg gemalen zwarte peper toe.
Breng de soep aan de kook.
Verlaag het vuur tot laag, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer 25 minuten sudderen of tot de groenten zacht zijn.
Voeg de gekookte rijst toe aan de soep of giet de rijst in borden en schep de soep eromheen.
Doe er indien gewenst geraspte kaas bovenop. En voeg gehakte favoriete kruiden toe.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!