Deze authentieke Pomodoro Pasta is een heerlijke Italiaanse klassieker die slechts een paar eenvoudige ingrediënten en ongeveer 35 minuten van je tijd vraagt!
Het is spaghetti gemengd met een ongelooflijk verse en smaakvolle saus bestaande uit rijpe tomaten, knoflook en verse basilicum gekookt samen met een mengsel van boter en olijfolie.
Pasta Pomodoro
Ingrediënten
(voor 6 porties)
- Spaghetti (rauw) - 450 gram;
- Boter (ongezouten) - 50 gram;
- Olijfolie - 2 el;
- Uien - 1 grote ui (fijngesneden);
- Verse knoflook - 4 teentjes (fijngehakt)
- Verse tomaten - 4-6 grote tomaten (in blokjes gesneden);
- Zout en peper - naar smaak;
- Suiker - 1 theelepel
- Rode hete peper - ½ theelepel
- Verse basilicum - 1 klein bosje (fijngehakt);
- Parmezaanse kaas - 50 gram (geraspt).
Kooktechniek
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet 1 kopje water af waarin je de spaghetti hebt gekookt, giet de rest af.
Doe ondertussen olijfolie en boter in een grote koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden tot deze geurig is.
Voeg de tomaten, zout, peper, suiker en rode peper toe. Kook ongeveer 5 minuten, af en toe roeren. Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. Proef de smaak en pas aan indien nodig.
Voeg de basilicum toe. Voeg de gekookte spaghetti en de helft van het pastawater toe. Meng alles goed. Voeg indien nodig meer pastawater toe.
Serveer met parmezaanse kaas en veel basilicum.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk!