Een heerlijke dikke soep voor het hele gezin met een rijke smaak van groenten en peulvruchten. Kleine kippengehaktballetjes en vermicelli in dit recept zijn verantwoordelijk voor het verzadigen van onze magen.
Alle ingrediënten van de soep zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Gebruik gerust bonen uit blik in hun eigen sap en diepvrieserwten. Als je niet van aardappelen houdt, maak deze soep dan zonder.
Italiaanse groentesoep met gehaktballetjes
Ingrediënten
(voor 6 porties)
- Ui - 1 middelgrote ui;
- Verse wortelen - 1 middelgrote wortel;
- Verse aardappelen - 3 middelgrote knollen;
- Bleekselderij - 1 stengel;
- Rode bonen (uit blik) - 1 blik (340 gram);
- Snijbonen (je kunt diepvries gebruiken) - 100 gram;
- Groene erwten (kun je bevroren gebruiken) - 100 gram;
- Bouillon (je kunt zowel groente- als kippenbouillon gebruiken) - 2 liter;
- Kipgehaktballetjes - 18 stuks
- Vermicelli (droog) - 100 gram;
- Kruiden “Italiaanse kruiden” - 1 el;
- Zout, zwarte peper - naar smaak.
- Plantaardige olie - om te bakken.
Kooktechniek
- Bereid groenten voor - was en schil aardappelen, uien, wortelen, selderij. Open een blik bonen en giet overtollig vocht af.
- Snijd de uien en selderij in kleine blokjes en de aardappelen en wortelen in middelgrote blokjes.
- Fruit de ui en bleekselderij in een pan met dikke bodem in plantaardige olie. Bak ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de wortels toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg bouillon en aardappelen toe aan de pan. Kook 10 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg bevroren snijbonen en groene erwten toe aan de pan. Voeg onmiddellijk een theelepel azijn toe. Kook nog 5 minuten.
- Voeg bonen uit blik en gehaktballetjes toe (zie hier hoe je ze maakt) en kook op laag vuur gedurende 7-10 minuten.
- Voeg de vermicelli toe. Proef op smaak. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit. Dek de soep af met een deksel en laat ongeveer 10-15 minuten staan.
Serveer de Italiaanse groentesoep met crackers of wit brood.
Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!