Malse melkpannenkoeken gevuld met champignons, kaas en noten - een echt culinair genot

Malse melkpannenkoeken gevuld met champignons, kaas en noten - een echt culinair genot

Een van de populairste vullingen voor pannenkoeken zijn champignons. Vooral voor mensen die geen vlees eten. Voor een verfijndere smaak voeg je walnoten, kruiden en een beetje zure room toe aan de champignons in de vulling.

Bak traditionele pannenkoeken op melk, vul ze met champignons en noten en omwikkel ze met kaas. Zo'n gerecht is geen schande om te serveren voor je familie en gasten.

Pannenkoeken met champignons en noten omwikkeld met kaas

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • Meel - 200 g;
  • Melk - 500 ml;
  • Eieren - 2 st;
  • Suiker - 1 theelepel
  • Zonnebloemolie - 2 eetlepels;
  • Zout - een snufje.

Vulling

  • Verse champignons - 250 gram;
  • Walnootpitten - 100 gram;
  • Cheddar kaas - 100 gram;
  • Dunne plakjes kaas - 6 stuks;
  • Zure room - 2 theelepels
  • Tarwebloem - 1 el;
  • Tijm - een klein snufje;
  • Citroenrasp - op de punt van een mes;
  • Boter - 50 gram;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechniek

Begin met het voorbereiden van het deeg

Combineer de eieren, melk, suiker en zout in een kom. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Klop het beslag glad. Gebruik een vork of een garde. Voeg vervolgens de bloem en plantaardige olie toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar zodat er geen klontjes ontstaan.

Bereid de pannenkoeken

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, vet in met olie. Giet een halve pollepel pannenkoekenbeslag op de bakplaat en verdeel het over het hele oppervlak. Bak de pannenkoeken 1 minuut aan elke kant. Bedek de gebakken pannenkoeken met een schone keukendoek om te voorkomen dat de randen verweren.

Bereid de vulling voor

Dep de champignons droog met keukenpapier. Snijd ze in kleine partjes. Bak de champignons in boter op middelhoog vuur tot ze gaar zijn (10-15 minuten).

Voeg de zure room, kruiden en bloem toe aan de pan en verwarm 5 minuten met de champignons.

Rasp de Cheddar kaas op een grove rasp.

Rooster de walnootpitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn en hak ze fijn met een mes.

Combineer de champignons, noten en kaas in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de pannenkoeken

Maak een “hoorntje” van een pannenkoek en vul met de vulling. Omwikkel elk hoorntje met een dun plakje kaas.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Vastensalade met zwarte radijs en paddenstoelen, waar ik in de gouden jaren 90 goed geld mee verdiende

Volgende publicatie: Poolse melkpekelsoep - geneest katers in de ochtend, verwarmt je op koude avonden

Gerelateerde publicaties