Verfrissende tofu-kaas salade - veel smaken, weinig calorieën

Verfrissende tofu-kaas salade - veel smaken, weinig calorieën

Een heerlijke en lichte salade voor zowel ontbijt als diner. Caloriearme, maar eiwitrijke tofu sojakaas gecombineerd met knapperige komkommers, verfrissende koriander en pittige dressing. De salade is klaar in 20 minuten.

De salade kan worden gemaakt met gegrilde of gerookte tofukaas.

Hoe gezond is tofukaas?

Tofu is een caloriearm product. Het heeft geen cholesterol. Het is rijk aan hoogwaardig plantaardig eiwit, dat alle essentiële aminozuren bevat.

Waar kan ik tofukaas kopen?

In grote supermarkten of online winkels. Er is een grote keuze aan tofukaas op Yandex Market, zie hier (klik op de gemarkeerde tekst).

Maar terug naar het recept voor de salade.

Verfrissende tofu-kaas salade

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Tofu kaas - 200 gram;
  • Verse komkommers - 200 gram;
  • Verse koriander - een klein bosje;
  • Knoflook - 2 teentjes;
  • Sojasaus - 2 el;
  • Sesamolie - 2 el;
  • Appelcider azijn - 1 theelepel:
  • Honing - 1 theelepel;
  • Hete gemalen peper - 1/3 theelepel
  • Gedroogde gember - ¼ theelepel;
  • Zout - naar smaak;
  • Sesamzaadjes - om te serveren.

Kookprocedure

  1. Laat de tofu aan alle kanten uitlekken en snijd in kleine blokjes. Bak de kaas in een mengsel van plantaardige olie en sesamolie tot hij goudkleurig is. 2 Was, droog en snijd de komkommers in rondjes. Zout de komkommers en zet apart. Verwijder na 10 minuten overtollig vocht uit de komkommers.
  2. Hak met je handen de zachte korianderblaadjes fijn.
  3. Bereid de saus. Meng de uitgeperste knoflook, sojasaus, azijn, sesamolie, gember en hete gemalen peper. Meng alles goed.
  4. Meng de komkommers en koriander erdoor.
  5. Doe de komkommers en koriander in een saladekom. Leg de gegrilde tofukaas erop. Besprenkel met de dressing.

Je kunt desgewenst geroosterde pinda's, pistachenoten of cashewnoten aan de salade toevoegen.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Tjvjik - runderlever op Armeense wijze

Volgende publicatie: Inktvis met sappige groenten: salade in Aziatische stijl

Gerelateerde publicaties