Tjvjik - runderlever op Armeense wijze

Tjvjik - runderlever op Armeense wijze

Een recept uit de traditionele Armeense keuken. Als je van runderlever en andere bijproducten houdt, is dit gerecht echt iets voor jou!

Armeniërs zijn een gastvrij volk en daarom koken ze elk gerecht veel tegelijk.

Naast lever en runderhart bevat het gerecht kruiden, groenten en verse koriander! Kies alleen verse producten van goede kwaliteit om tjvjik te koken.

Tjvzhik - Armeense stijl runderlever

Ingrediënten

(voor 6-8 porties)

  • Vers runderhart - 500 gr;
  • Verse runderlever - 500 gr;
  • Uien - 1 middelgrote kop;
  • Verse tomaten - 300 gr;
  • Gedroogde basilicum - 5 theelepels;
  • Gedroogde paprika - 1 theelepel;
  • Boter - 50 gram;
  • Verse koriander - 1 middelgrote bundel (50 gram ongeveer);
  • Zout - naar smaak.

Kooktechniek

  1. Maak het orgaanvlees schoon. Verwijder folie en overtollig vet van runderlever en runderhart en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Bak de plakjes hart en lever ongeveer 7-10 minuten in boter. Voeg de in dunne halve ringen gesneden ui toe en bak nog eens 5-7 minuten tot de ui goudkleurig is.
  3. Kook de tomaten met kokend water en laat ze in een kom met ijs vallen. Pel ze en snijd ze fijn. Doe in de pan met het orgaanvlees. Roerbak nog 7-10 minuten.
  4. Voeg vervolgens de basilicum, paprikapoeder en zout toe aan de pan. Roer door en laat nog 5 minuten verder koken.
  5. Voeg als laatste de gehakte verse cunza toe. Zet het vuur uit.

Serveer de tjvjik met sneetjes warm brood of pitabrood.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Zo maak je de beroemde Pichelsteiner stoofpot: vlees en groenten met een traditionele Duitse smaak

Volgende publicatie: Verfrissende tofu-kaas salade - veel smaken, weinig calorieën

Gerelateerde publicaties