De keuze aan haring in de winkels is enorm. Maar zelden kun je een lekkere zure haring kopen.
Ja, er is haring met en zonder verschillende toevoegingen (mosterd, rode biet, veenbessen, kruiden, citroen). In stukken en filets. Maar het is meestal gezouten.
Het is gemakkelijker en voordeliger om thuis ingemaakte haring te bereiden. Je hebt maar een paar ingrediënten en potten met deksels nodig. En 24 uur tijd.
Smakelijke ingelegde haring
Ingrediënten
- Bevroren haring - 2 stuks
- Uien - 2 grote bollen;
- Appelciderazijn - 6 el;
- Zout - 2 theelepels;
- Suiker - 1 theelepel
- Gezuiverd water - 1 kop (250 ml.);
- Peperkorrels - 12 stuks;
- Korianderzaadjes - 5-7 stuks.
Kooktechniek
- Ontdooi de haring op de bovenste plank van de koelkast (het is beter om dit een nacht te doen).
- Fileer de vis en snijd in middelgrote partjes.
- Pel de ui en snijd in dunne halve ringen.
- Maak de marinade - meng water, azijn, zout en suiker in een pollepel. Tot zout en suiker volledig zijn opgelost.
- Spoel de marinadepot goed af en droog hem met keukenpapier.
- Doe de stukken haring en de uien in de pot, door elkaar. Voeg de peperkorrels en koriander toe.
- Vul de vis met de marinade en sluit de pot af met het deksel. Draai de pot een paar keer om.
- Laat 2-3 uur op tafel staan en zet het dan op de bovenste plank van de koelkast.
Na 24 uur kan de haring gegeten worden. Maar na 36-48 uur is hij nog lekkerder!
Tips
- Kies grote en vette vis.
- Je kunt rode uien gebruiken in plaats van uien.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!