Roemeense gehaktballen: de beste manier om snel veel gasten of een grote familie te voeden

Roemeense gehaktballen: de beste manier om snel veel gasten of een grote familie te voeden

Roemeense gehaktballen, bekend als Chiftele, zijn een van de populairste nationale gerechten. Deze smaakvolle en stevige gehaktballen zijn gemaakt van varkensgehakt, geraspte aardappelen en veel verse kruiden. Het beste recept voor Roemeense gehaktballen vind je hieronder.

Het geheim van supervochtige gehaktballen

Alles wat je nodig hebt is een kaasrasp - ja, dat klopt! Gebruik de rasp om de uien goed fijn te snijden voordat je ze aan de gehaktballen toevoegt. Zo blijven ze lekker vochtig en hebben ze een supersmaak.

Aardappelen? In gehaktballen?

Vergeet alle andere gehaktbalrecepten, deze is om voor te sterven! Rasp wat aardappelen op een fijne rasp en voeg ze toe aan het gehaktmengsel. De reden voor het gebruik van aardappelen is dat vlees vroeger duur was, dus om meer gehaktballen te maken, werden aardappelen of andere geraspte groenten zoals courgette of wortelen toegevoegd. Nu worden aardappelen toegevoegd omdat ze de gehaktballen sappiger maken en ze een mooie textuur hebben.

Roemeense gehaktballen

Ingrediënten

(voor 6 porties)

  • Gemalen varkensvlees - 1 kg;
  • Verse aardappelen - 2 middelgrote wortelgroenten (geraspt op een fijne rasp);
  • Ei - 2 st;
  • Ui - 1 grote kop;
  • Plantaardige olie - 1 el;
  • Verse knoflook - 2 teentjes knoflook (fijngehakt);
  • Paneermeel - 2 el;
  • Zout, gemalen zwarte peper - elk een halve theelepel (of naar smaak);
  • Verse peterselie - 1 klein bosje (fijngehakt);
  • Verse dille - 1 klein bosje (fijngehakt);
  • Plantaardige olie

️Voordat je begint met het maken van de gehaktballetjes! Als je ze maakt, laat dan een beoordeling achter in de comments en geef een cijfer zodat ik weet hoe je dit recept vond! Dit helpt mijn kanaal bloeien en u te blijven introduceren aan nieuwe gratis recepten.

Kooktechniek

  1. Verhit een eetlepel plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de geraspte aardappelen toe en bak een paar minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  2. Voeg in een grote kom het ui-aardappelmengsel, varkensgehakt, eieren en paneermeel, zout en peper, gehakte peterselie en dille toe en meng goed.
  3. Vorm ongeveer 30 gehaktballetjes of kleine koteletjes van het gehaktmengsel. Ze hoeven niet perfect te zijn, maar ze moeten allemaal ongeveer dezelfde grootte en vorm hebben voor een gelijkmatige garing.
  4. Verhit een paar eetlepels olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak ze ongeveer 6-8 minuten, draai ze om de paar minuten, tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  5. Breng de gekookte gehaktballen over naar een bord bekleed met keukenpapier.
  6. U zult ze waarschijnlijk in porties moeten bakken.

Hoe bak ik Roemeense gehaktballen in de oven?

Of leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat, spray ze in met plantaardige olie en bak ze 30-40 minuten op 200 graden in de oven.

Serveer de Roemeense gehaktballetjes met aardappelpuree, rijst of een verse groentesalade.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Groene soep met jonge brandnetels en zuring - lekker en gezond, en gemakkelijk te bereiden

Volgende publicatie: Gepekelde haring in 24 uur: lekkerder en smaakvoller dan in de winkel en gemakkelijk te bereiden

Gerelateerde publicaties