Groene soep met jonge brandnetels en zuring - lekker en gezond, en gemakkelijk te bereiden

Groene soep met jonge brandnetels en zuring - lekker en gezond, en gemakkelijk te bereiden

Ik weet zeker dat niemand zulke gerechten elke dag zal eten, maar het is heel realistisch om ze meerdere keren per seizoen te bereiden.

Groene soep wordt eenvoudig en relatief snel klaargemaakt. Het belangrijkste is om een bundel jonge brandnetels en verse zuring te vinden. De rest van de soepingrediënten heb je vast al in je voorraadkast en koelkast.

Groene brandnetel en zuring soep

Ingrediënten

(voor 4-6 porties)

  • Bouillon (groente, vlees, kip) - 2 liter;
  • Verse aardappelen - 3 middelgrote knollen;
  • Wortelen - 1 middelgrote wortel;
  • Ui - 1 middelgrote bol;
  • Ei - 4 stuks
  • Jonge brandnetel - 1 bundel;
  • Zuring - 100-150 gram;
  • Plantaardige olie - om te bakken;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Bereid groenten voor - wassen en schoonmaken.
  2. Snijd wortelen en uien in kleine blokjes. Snijd aardappelen in grove blokjes.
  3. Kook de hardgekookte eieren. Pel ze.
  4. Maak een roerbak van uien en wortelen met plantaardige olie.
  5. Giet de bouillon in een steelpan, voeg het groentebraadstuk en de aardappelen toe. Zet de pan op het fornuis op middelhoog vuur en kook tot de aardappelen klaar zijn.
  6. Spoel de brandnetels en zuring goed af onder stromend water.
  7. Leg de brandnetels 1-2 minuten in een kom met kokend water.
  8. Hak de brandnetels en zuring fijn en voeg toe aan de pan met soep.
  9. Hak twee eieren in kleine blokjes en voeg toe aan de soep.
  10. Proef de soep en pas de smaak aan met zout en peper.
  11. Laat de soep 1-2 minuten zachtjes koken.

Serveer de groene soep met brandnetels en zuring gegarneerd met een half ei. Serveer de soep met zure room of mayonaise en een stuk donker brood.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Weekendschotel - Poolse knoedels: ongewone vulling, smakelijke portie, geweldige smaak

Volgende publicatie: Roemeense gehaktballen: de beste manier om snel veel gasten of een grote familie te voeden

Gerelateerde publicaties