Lentesalade met koude pasta en vroege groenten

Lentesalade met koude pasta en vroege groenten

Het is niet gebruikelijk om koude pasta te eten, en voor niets. De salade wordt heel erg lekker en is eenvoudig te bereiden. Aan het einde van de publicatie staan drie varianten van sladressing.

“Ooit had ik na het eten een restje gekookte pasta over en 's ochtends besloot ik er een salade van te maken” - zo zou het verhaal van iemand die voor het eerst Insalata di pasta maakte waarschijnlijk moeten beginnen. Simpel gezegd, koude pastasalade. Maar wie die eerste persoon was, is nog steeds onbekend. Maar de salade is niet alleen in Italië populair.

In Italië wordt deze salade beschouwd als de eerste gang en wordt hij voor de hoofdmaaltijd gegeten, samen met een aperitief. In andere landen is deze salade een favoriet geworden voor lente- en zomerpicknicks op het platteland, maar ook voor “lunch to go” op het werk of voor kinderen op school.

Wat voor soort pasta gebruik je in de salade?

Je kunt korte kegels, spiralen of zelfs schelpen gebruiken. Je kunt één pastasoort gebruiken of een mix van verschillende pastasoorten.

Hoe maak je pasta klaar voor de salade?

Kook de pasta tot hij helemaal gaar is (al dente is hier niet nodig), spoel hem goed af onder koud stromend water om overtollig zetmeel weg te spoelen.

Lente Pastasalade

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Pasta (gekookt en afgekoeld) - 150 gram;
  • Jonge verse radijs - 1 bosje;
  • Jonge verse komkommers - 2 kleine vruchten;
  • Ham (je kunt elke ham gebruiken) - 100 gram
  • Kaas (je kunt elke halfharde of harde kaas gebruiken) - 100 gram;
  • Dille - 1 klein bundeltje;
  • Mayonaise - 4 el;
  • Azijn 6% - halve theelepel;
  • Gemalen zwarte peper, zout - naar smaak.

Bereidingstechniek

  1. Was en droog de radijsjes, komkommers en dille. Snijd de komkommers en radijsjes in dunne plakjes en hak de dille fijn met een mes.
  2. Snijd de ham en kaas in dunne, hapklare rechthoeken.
  3. Meng in een slakom de gekookte pasta, ham, kaas, radijsjes en komkommers en dille.
  4. Maak de salade aan met mayonaise en azijn. Meng alles goed.

Serveer de salade gekoeld. Eet smakelijk!

Dressingopties

  • Je kunt deze salade dresseren met een klassieke vinaigrette dressing (een mengsel van azijn en olijfolie).
  • Of gewoon mayonaise (zonder azijn).
  • Als je van Aziatische smaken houdt - voeg dan een beetje sojasaus toe aan de mayonaise.

Ik zou een like waarderen! Deel mijn recepten op je sociale netwerken.

Vorige publicatie: Haring in een jasje - een smakelijke snack met een ongewone marinade

Volgende publicatie: Weekendschotel - Poolse knoedels: ongewone vulling, smakelijke portie, geweldige smaak

Gerelateerde publicaties