Heerlijke Koreaanse wortelen - klassieke en express recepten naar ieders smaak

Heerlijke Koreaanse wortelen - klassieke en express recepten naar ieders smaak

In onze familie verschenen de Koreaanse wortelen eind jaren 80 van de vorige eeuw op de feesttafels. En een van de leukste elementen bij de bereiding van deze snack voor mij was het proces van het branden van uien in plantaardige olie.

Ja, uien werden gebakken in olie op kolen zodat de smaak van de olie op de een of andere manier zou lijken op die zeer “Koreaanse” smaak, maar eigenlijk naar sesamolie smaakte.

Nu weet echter niet iedereen dat het niet nodig is om kant-en-klare Koreaanse wortelen op de markt of in de supermarkt te kopen, en dat het heel eenvoudig is om ze thuis te bereiden.

Koreaanse wortelen zijn een hartige en smaakvolle snack waar veel gezinnen niet zonder kunnen. Het is even geliefd op het eiland Sachalin, in Kazan en Kaliningrad, in hoofdsteden en kleine steden.

Koreaanse wortelen zijn zowel een op zichzelf staand gerecht als een ingrediënt voor veel salades.

Deze eenvoudige snack ontstond in de jaren 30 van de vorige eeuw, tijdens de deportatie van Koreanen, als vervanging voor het gebruikelijke nationale gerecht kimchi. Omdat er in Centraal-Azië en Sachalin, waar de Koreanen naartoe werden gedeporteerd, geen Chinese kool was om kimchi van te maken. Ze besloten wortels te gebruiken. De Koreaanse wortelen sloegen erg goed aan in de voormalige Sovjetlanden.

Koreaanse wortelen - Expres Recept

Ingrediënten

  • Verse wortelen - 2 grote wortelgroenten, geschild en in rietjes gesneden;
  • Rijst- of appelciderazijn - 2 el;
  • Suiker - 1 eetlepel
  • Sesamolie - 1 eetlepel
  • Sojasaus - 1 eetlepel;
  • Verse knoflook - 1-2 teentjes, fijngehakt;
  • Geroosterde sesamzaadjes - 1 eetlepel;
  • Zout - een klein snufje.

Snel Koreaanse wortelen koken

  1. Meng alle smaakvolle ingrediënten (azijn, suiker, sesamolie, sojasaus, knoflook en zout) samen in een grote kom. Tot zout en suiker volledig zijn opgelost.
  2. Voeg de geraspte gesneden wortelen toe aan dit mengsel, meng alles goed.
  3. Dek de kom af met huishoudfolie of een bord en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
  4. Haal de kom met wortelen uit de koelkast, voeg de sesamzaadjes toe en meng alles goed door elkaar.

Ik zie je graag bij mijn abonnees inTelegrammily inOK!

Koreaanse wortelen - klassiek recept

Ingrediënten

  • Verse wortelen - 2 grote wortelgroenten, geschild en in plakjes gesneden;
  • Rijst- of appelciderazijn - 2 el;
  • Suiker - 1 eetlepel
  • Gemalen koriander - 1 eetlepel
  • Sesamolie - 1 eetlepel
  • Sojasaus - 1 eetlepel;
  • Verse knoflook - 1-2 teentjes, fijngehakt;
  • Verse gember - 1 eetlepel, fijn geraspt;
  • Geroosterde sesamzaadjes - 1 eetlepel;
  • Zout - een klein snufje.

Kooktechniek

  1. Meng alle smaakvolle ingrediënten (azijn, suiker, koriander, sesamolie, gember, sojasaus, knoflook en zout) samen in een grote kom. Tot zout en suiker volledig zijn opgelost.
  2. Voeg de geraspte gesneden wortelen toe aan dit mengsel en meng alles goed. Zorg ervoor dat alles bedekt is met de marinade.
  3. Dek de kom af met huishoudfolie of een bord en zet minstens 3-8 uur in de koelkast, waarbij je de inhoud van de kom af en toe omroert.
  4. Zodra de wortelen gemarineerd zijn, bestrooi je ze met geroosterde sesamzaadjes en dien je ze op.

Alle benodigde sauzen, oliën en kruiden kun je vinden in mijn persoonlijke etalage op Yandex. Market. Altijd met goede individuele kortingen voor jou!

Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk! Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Heerlijk dieet kebab van kipfilet: marinade, bijzonderheden, bereidingstijd

Volgende publicatie: Beste kruiden voor kebab: 4 verse kruiden die het vlees lekkerder maken

Gerelateerde publicaties