Lentesalade is een combinatie van verse jonge groenten en een smakelijke dressing. Maak hem zelfs elke dag en je raakt er niet op uitgekeken.

Lentesalade is een combinatie van verse jonge groenten en een smakelijke dressing. Maak hem zelfs elke dag en je raakt er niet op uitgekeken.

Met vaardigheid kun je een salade in slechts een paar minuten klaarmaken. Maar haast je niet om het meteen op te eten. In dit geval moet je even wachten en de salade met de saus 20-30 minuten laten trekken.

In het seizoen maak ik deze salade bijna elke dag en hij verveelt niet! Bewaar het recept op social media en kook thuis.

Het is tijd voor verse en jonge groenten en dat betekent dat het tijd is om misschien wel de meest gezonde en lekkere salade te maken! Slechts een paar ingrediënten en de dressing die deze salade zo lekker maakt.

Lentevitaminesalade

Ingrediënten

(voor 4 porties)

Salade

  • Verse jonge kool - 1 kleine vork;
  • Verse jonge komkommers met schermpjes - 2-3 stuks
  • Verse groene uien - 4-5 veren;
  • Ei - 2 stuks;

Saus

  • Ongeraffineerde zonnebloemolie - 2 eetlepels;
  • Mosterd - 1 theelepel;
  • Azijn 6% - 1 theelepel;
  • Zand suiker - een klein snufje;
  • Gemalen zwarte peper - een snufje.

Bereidingstechniek

  1. Kook het ei. Laat afkoelen en pel. De dooier moet tussen zacht en hardgekookt zijn (5-6 minuten koken). Snijd doormidden.

  2. Snijd de kool fijn. Plet met je handen en zet ongeveer 5 minuten apart.

  3. Was, droog en snijd de komkommers in plakjes.

  4. Snijd de groene uien in dunne partjes.

5.Maak de saus: meng zonnebloemolie, mosterd, azijn, suiker en peper tot een gladde massa.

  1. Meng de kool, komkommers en groene uien in een kom. Overgiet met de dressing en meng goed.

Garneer bij het opdienen een portie salade met de helft van een hardgekookt ei.

Tip

Als je van Aziatische tonen houdt, voeg dan sojasaus en geroosterde sesamolie toe aan de dressing in plaats van geurige zonnebloemolie.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Shashlik: de geschiedenis van een populair gerecht en hoe het te bereiden

Volgende publicatie: Pestosaus: de ontstaansgeschiedenis, het bereidingsprincipe en drie recepten voor elke smaak

Gerelateerde publicaties