Hasselback kip recept - eenvoudige ingrediënten, ongelooflijke smaak. Een voorgerecht, hoofdgerecht of een gerecht voor een feestelijke gelegenheid

Dit recept voor Hasselback-kip gevuld met kaas, spek of ham, ingemaakte jalapeñopepers en gekruid met verschillende kruiden is een superlekkere manier om kipfilets te serveren!

Wat is de Hasselback-methode?

De term “Hasselback” verwees oorspronkelijk naar een methode om aardappelen te koken en werd uitgevonden in een Zweeds restaurant genaamd Hasselbaken. Hele aardappelen werden in dunne gelijkmatige lagen gesneden, maar niet helemaal doorgesneden zodat de aardappelen nog steeds bij elkaar bleven.

Dit creëerde meer oppervlakte terwijl de aardappelen bakten en zorgde er ook voor dat de afzonderlijke lagen gevuld konden worden met meer kruiden of andere ingrediënten.

Wat is Hasselback kip?

In dit recept pas ik de Hasselbeck-methode toe op kip: ik snijd de kipfilets in verschillende lagen zonder ze helemaal door te snijden en vul elke laag met een heerlijke combinatie van kaas, spek en ingemaakte jalapeñopepers. Daarna bestrooi ik de kipfilets met kruiden en bak ze in de oven.

Waarmee serveer je Hasselback kip?

Serveer Hasselback kip met een salade of groenten naar keuze voor een geweldig koolhydraatarm gerecht, of als je het groter wilt maken, voeg dan koolhydraten naar keuze toe aan de zijkant. Geroosterde aardappelen, aardappelpuree of gekruide gebakken rijst zijn goede opties.

Zijn wijzigingen in het recept mogelijk?

Voel je vrij om veranderingen aan te brengen door kaas te kiezen, en je kunt ook gerookte ham gebruiken in plaats van bacon. En als je niet van pittig houdt, kun je de ingemaakte jalapeño pepers vervangen door geroosterde rode paprika's of zongedroogde tomaten en in elk spleetje een blaadje basilicum doen. Laat je fantasie je leiden!

Hasselback Kip Recept

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • 4 kippenborsten zonder bot en vel;
  • Kruidenzout, Italiaanse kruiden of kruiden naar keuze. Als de kruiden die u gebruikt geen zout bevatten, strooi dan zout op elke kipfilet;
  • 12 plakjes kaas naar keuze, doormidden gesneden (bijv. Zwitserse kaas, cheddar, mozzarella, enz.);
  • 12 plakjes bacon of gerookte ham, doormidden gesneden;
  • 24 plakjes ingemaakte jalapenos (je kunt ze kopen op de markt of in de supermarkt, of je kunt thuis ingemaakte jalapenos maken); als je niet van pittig houdt, kun je ze vervangen door geroosterde paprika's of zongedroogde tomaten (voeg een basilicumblaadje toe aan elk sneetje);
  • Je moet uiteindelijk 24 plakjes kaas en 24 plakjes spek of ham overhouden. Leg in elke gleuf een plakje kaas, dan een plakje spek/ham (eventueel dubbelvouwen) en een plakje ingemaakte jalapeñopeper.

Kooktechnieken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd onder een lichte hoek 6 insnijdingen in elke kipfilet en let erop dat u niet helemaal doorsnijdt (de borst moet aan de onderkant ongeveer 1 centimeter dik blijven). Bestrooi elke kipfilet met kruidenzout of alleskruiden.
  3. Breng de kipfilets over naar een ovenschaal en bak ze ongeveer 20-25 minuten.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!