Heerlijke okroshka voor 50-plussers: natuurlijke yoghurt en kipfilet in één gerecht

Caloriearme okrosjka voor een warme zomerdag. Licht en verfrissend.

De basis van de dressing is natuurlijke yoghurt.

De vleescomponent is gekookte kipfilet.

Caloriearme okrosjka voor 50-plussers

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Jonge verse aardappelen - 4 middelgrote knollen;
  • Verse eieren - 4 stuks
  • Gekookte kipfilet (zonder bot en zonder vel) - 400 gram;
  • Jonge verse komkommers - 2 stuks
  • Jonge verse radijs - 8 middelgrote wortelgroenten;
  • Verse groene uien - 1 klein bosje;
  • Verse dille - 1 klein bosje;

Voor de dressing:

  • Natuurlijke (Griekse) yoghurt zonder toevoegingen - 1 pakje (400 gram);
  • Drinkwater - 1 liter;
  • Verse citroen - 1 kleine vrucht;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Kooktechniek

  1. Was de aardappelen goed en kook ze gaar in “uniformen”. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook de eieren, koel ze af, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Snijd de gekookte en afgekoelde kip in kleine blokjes. Snijd ook de komkommers en radijsjes op dezelfde manier.
  4. Hak de verse dille en groene uien fijn.
  5. Doe alles in een grote slakom.
  6. Bereid de dressing. Meng de yoghurt met water en citroensap. Voeg zout en peper toe. Meng alles goed.
  7. Vul alle ingrediënten in de slakom met de dressing en meng.
  8. Dek de slakom af met huishoudfolie en zet hem in de koelkast.
  9. Laat 45-60 minuten trekken.

Serveer koel met sneetjes geroosterd brood.