Drie varianten van het populairste recept voor levertjessalade: allemaal heel eenvoudig, maar heerlijk voor elk moment

En het is geen Sovjet! De geschiedenis van levertrapsalade begint in Noorwegen, waar kabeljauw een van de belangrijkste commerciële vissoorten is. Kabeljauwlever, rijk aan vitaminen en mineralen, wordt al heel lang gegeten in Noorwegen en gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten, waaronder salades.

De Noorse wortels van leverteleversalade

Het eerste bekende recept voor levertraadsalade werd gepubliceerd in het Noorse kookboek Norske Kokkekunst in 1898. Dit recept bestond uit levertraan, gekookte eieren, uien en mayonaise.

In het begin van de 20e eeuw werd levertrapsalade een populair gerecht in andere Europese landen, waaronder Rusland.

Van goedkoop en verkrijgbaar, naar duur en schaars. Avonturen van levertraan in de USSR

In de USSR werd levertraadsalade vooral populair in de jaren 60 van de vorige eeuw, toen het land begon met de massaproductie van ingeblikte levertraan.

In de Sovjet-Unie was levertraadsalade een van de populairste gerechten op de feesttafel. Het was verkrijgbaar en relatief goedkoop, waardoor het toegankelijk was voor alle lagen van de bevolking.

Ja, ja, je zult het niet geloven, maar ooit was levertrapsalade uit blik goedkoop en toegankelijk. In de jaren 80 van de 20e eeuw werd levertraan een tekort en werd het "gehaald" voor feestdagen. En de gelukkigen kregen een gekoesterd potje vis uit blik in speciale "bestellingen".

En nu is het erg populair. Kabeljauwlever en moderniteit

Tegenwoordig is salade met kabeljauwlever nog steeds een populair gerecht in veel landen van de wereld. Er zijn veel variaties van deze salade, waarin verschillende ingrediënten kunnen worden toegevoegd, zoals uien, wortelen, aardappelen, appels, komkommers, groene erwten, champignons in blik, enzovoort.

Drie variaties van het populairste recept voor levertjessalade

Klassiek recept voor levertjessalade

Ingrediënten

  • 200 gram (2 blikjes van 125 gram) kabeljauwlever;
  • 2 gekookte eieren;
  • 1 gekookte wortel;
  • 1 gekookte aardappel;
  • 1 kleine verse komkommer;
  • ½ kopje mayonaise;
  • zout, peper naar smaak.

Bereiding

  1. Open de blikjes kabeljauwlever en verwijder overtollig vocht. Pureer de kabeljauwlever met een vork.
  2. Snijd eieren, wortelen, aardappelen en verse komkommer in kleine blokjes.
  3. Leg de salade in lagen. De onderste laag - aardappelen, dan kabeljauwlever, komkommer. Vervolgens mayonaise, wortelen, ei.
  4. Versier elke portie levertjessalade met een plakje gekookt ei en kruiden.

Eenvoudig recept met 3 ingrediënten voor levertjessalade

Ingrediënten

  • 200 gram (2 blikjes van 125 gram) kabeljauwlever;
  • 2 hardgekookte eieren;
  • een klein bosje verse groene uien
  • olijfolie;
  • zout, gemalen zwarte peper naar smaak.

Bereiding

  1. Open de blikjes kabeljauwlever en verwijder overtollig vocht.
  2. Was de groene uien, droog ze en snijd ze in middelgrote veren. Schik de uien op serveerborden.
  3. Snijd de eieren in kleine blokjes. Leg ze bovenop de groene uien.
  4. Leg de kabeljauwlever erop.
  5. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en gemalen zwarte peper.

Salade met kabeljauwlever, komkommers en maïs

Ingrediënten

  • 200 gram (2 blikjes van 125 gram) kabeljauwlever;
  • 2 gekookte eieren;
  • een kleine verse komkommer;
  • een klein potje zoete maïs uit blik;
  • 4 el mayonaise;
  • zout, zwart gemalen peper - naar smaak.

Bereiding:

  1. Open de blikjes kabeljauwlever en verwijder overtollig vocht. Pureer de kabeljauwlever met een vork.
  2. Schil de komkommers, zaad ze en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Snijd de eieren in kleine blokjes.
  4. Open het blik maïs en verwijder het overtollige vocht.
  5. Meng in een kom de komkommers, het ei, de maïs en de kabeljauwlever. Voeg de mayonaise toe, breng op smaak met zout en gemalen peper en meng alles goed.

Bereid een van de varianten van de salade met kabeljauwlever! Degenen die het lang geleden hebben gemaakt - zullen met plezier terugdenken aan "de smaak van kindertijd en jeugd". Degenen die het voor de eerste keer proberen - zullen een heerlijke ontdekking voor zichzelf doen.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!