Recept voor champignonsoep met kikkererwten: hartig, lekker, budgetvriendelijk

Soep klaar in 25 minuten. Dankzij de toevoeging van havermout wordt de soep niet alleen lekker, maar ook hartig. Alle ingrediënten voor dit gerecht zijn in elke supermarkt verkrijgbaar en niet duur.

Ingrediënten

  • Verse champignons - 300 gram;
  • Perlovka - 100 gram (droog gewicht);
  • Verse wortelen - 1 kleine wortel;
  • Verse selderij - 1 stengel;
  • Ui - 1 grote bol;
  • Verse aardappelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
  • Plantaardige olie - 1 el;
  • Boter - 50 gram;
  • Gemalen zwarte peper - een halve theelepel;
  • Champignonbouillon - 2 blokjes;
  • Kruiden, om te serveren.

Kooktechniek

  1. Laat perlovka 30-60 minuten weken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  2. Schil wortelen, uien, aardappelen en snijd in blokjes. Snijd selderij op dezelfde manier.
  3. Snijd de champignons in grote plakken.
  4. Verhit plantaardige olie in een koekenpan. Bak de wortels, ui en bleekselderij tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons toe.
  5. Bak ongeveer 10 minuten.
  6. Giet tegelijkertijd 2 liter water in een steelpan van 3 liter. Voeg de champignonbouillonblokjes toe en breng aan de kook. Voeg de parelkwartjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de aardappelen toe aan de pan en laat 5 minuten sudderen.
  8. Voeg vervolgens de geroosterde groenten en champignons toe.
  9. Zet het vuur lager en breng de soep aan de kook.
  10. Zet het vuur uit en peper, roer en serveer in soepkommen.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!