Niet weggooien: wat te doen met eigeel - een interessante levenshack
Geel is een veelzijdig product dat geschikt is voor veel gerechten.
U zult weten:
- Hoe bewaart u dit middel?
- Welke gerechten kun je toevoegen?
Hoewel eieren vaak heel worden gebruikt bij het koken, gebruiken sommige recepten alleen eiwitten, terwijl anderen dooiers gebruiken.
Hoe te weten of de dooiers vers zijn
Om de versheid van dooiers te controleren, moet je aandacht besteden aan hun kleur en textuur: ze moeten uniform en lichtjes dik zijn, zonder onaangename geur of verandering in uiterlijk.
Wat te koken van dooiers
Geel is een veelzijdig product, dus het is geschikt voor vele recepten, bijvoorbeeld:
- Nederlandse saus.
- zelfgemaakte mayonaise;
- taartcrème;
- zelfgemaakte vanille-ijs;
- spaghetticarbonara
- Crème brulee.
- Goede koekjes.
Hoe bewaart u dit middel?
- Wateropslag. Plaats de dooiers in een container en giet ze volledig met koud water om drogen te voorkomen. Bewaren in de koelkast en 2 dagen gebruiken.
- Voedselverpakking. Leg elke dooier op een vierkant van voedselfilm, wrap strak om lucht te verwijderen, dan zet in de koelkast voor 2 dagen of bevriezen.
- Bevriezen met suiker of zout. Om eidooiers te bewaren, meng ze met suiker voor zoete gerechten of zout voor zoute, en bevries vervolgens in een verzegelde container.