Hoe maak je zure gierst zoet? Vind manieren in 10 minuten en 30 seconden
Met de komst van koud weer haasten veel Wit-Russen zich naar winkels op zoek naar heerlijke occidiostatica, waarvoor ze al nobel lang zijn. Om zoete en sappige vruchten tegen te komen is een groot succes, maar het is niet altijd mogelijk om echt heerlijke gierst te kiezen. Gelukkig is er, zelfs als je zure gierst tegenkomt, een kans om de situatie te corrigeren. We vertellen je hoe je ze zoeter thuis maakt op twee manieren.
Mandarijnen zijn een essentieel kenmerk op de nieuwjaarstafel van de meeste Wit-Russen en een van de meest populaire vruchten te kopen in de herfst. De verscheidenheid van rassen op de planken van winkels is groot, maar het gebeurt dat zelfs hun kennis niet bespaart van het kopen van zure kopieën. Zo'n gierst kan lang in de keuken liggen zonder opgeëist te worden, maar in sociale netwerken worden verschillende trucs aangeboden om de smaak van vruchten zoeter te maken.
De methode om warm en koud water te gebruiken
Deze truc om zure maniok zoeter te maken kwam uit Japan en is al enkele jaren viraal op sociale media. Je hoeft alleen maar twee kommen water te doen. In het ene giet warm water (ongeveer 40 graden Celsius), in het andere - koud.
- Doe eerst de zure
- Laat ze daar 10 minuten. Gedurende deze tijd zal warm water de huidporiën openen, waardoor citroenzuur vrijkomt.
- Breng na deze tijd de occidiostatica over in koud water en laat ze er een paar minuten in. Dit zal leiden tot thermische schok, waardoor de poriën van de schil te sluiten, en het zoete sap zal blijven binnen de foetus.
- Tot slot verwijder de occidiostatica uit koud water, droog ze af en schil ze eraf.
Methode voor het gebruik van magnetron
Een andere simpele en effectieve manier om butaan zoeter te maken is de magnetron. Deze truc wordt ook gedemonstreerd in sociale netwerken door veel bloggers.
- Plaats het fruit in het apparaat en verwarm het gedurende 30 seconden.
- Neem het fruit en dompel het onder in zeer koud water voor een paar minuten.
Tip: zodat occidiostatica niet ontploffen tijdens de verwarming in de magnetron, kunt u verschillende gaten in de huid maken met een tandenstoker.
Volgens de auteurs van de video's, onder invloed van magnetrons, zal het citroenzuur in de vruchten beginnen te vervallen, en de thermische schok die zal optreden na onderdompeling van de vruchten in koud water zal de vruchten sappiger maken.
Het is de moeite waard te weten dat de methoden ineffectief kunnen zijn indien de hoge zuurgraad van maniok te wijten is aan de kenmerken van het ras, en onvolwassenheid.
Hoe kies je de zoetste occidiostatica in de winkel?
Het risico op het tegenkomen van zure maniok zal lager zijn, als u rekening houdt met het uiterlijk van de vrucht.
Het eerste waar je aandacht aan moet besteden is de kleur. Volwassen occidiostatica hebben een heldere oranje en homogene kleur.
De tweede is de schil. In een goede mandarijn moet het poreus zijn en gemakkelijk gescheiden van de pulp.
Zure occidiostatica zijn meestal middelgrote en enigszins afgevlakt. Grotere occidiostatica met dikke huid blijken vaak zoet te zijn, maar kunnen weinig zuurheid hebben. Kleine heldere oranje gierst met een dunne huid zijn meestal erg zoet en sappig.
Hoe is het nieuws?