Kan ik tomatenpasta eten door schimmel te verwijderen? 3 manieren om uw product te behouden voor een lange tijd

Tomatenpasta en tomatensaus zijn onmisbaar in vele gerechten. Echter, velen moesten omgaan met het feit dat na verloop van tijd schimmel vormt op het oppervlak van het product in de pot. Sommigen, zonder aarzeling, sturen de pasta naar de prullenbak, en anderen besluiten om gewoon verzamelen van de schimmel met een lepel en eet het verder. Wat is het juiste om te doen? Wij vertellen u wat artsen zeggen over schimmel in tomatenpasta en hoe de kwaliteit van het product te veel te houden.

Een pot tomatenpasta of tomatensaus is een product dat verkrijgbaar is in de koelkast van de meeste huishoudens. Echter, vaak om een gerecht te bereiden met de toevoeging van pasta vereist slechts een paar lepels. Na het gebruik van de bank, wordt het naar de koelkast gestuurd tot de volgende keer, en wanneer het juiste moment komt, schimmel wordt gevonden op het oppervlak van het product, aan de chagrin van de kok.

Waarom verschijnt schimmel op tomatenpasta?

Velen geloven dat het uiterlijk van schimmel op tomatenpasta en saus is iets onvermijdelijk, maar vaak de oorzaak van snelle verslechtering van het product zijn banale opslagfouten.

De eerste reden voor het verschijnen van schimmel is het gebruik van een vuile lepel. Deeltjes van ander voedsel en bacteriën op het bestek dat je gebruikt om tomatenpasta op te scheppen, gaan in de pot en veroorzaken de groei van de schimmel.

Een andere reden is de schending van het temperatuurregime en de opslagperioden. Een verzegelde pot met tomatenpasta kan tot 3 jaar bewaard worden. Eenmaal geopend is echter de kwaliteit van het product en de geschiktheid ervan afhankelijk van een aantal opslagomstandigheden.

Vorm verzamelen of weggooien?

Volgens sommige schimmel op tomatenpasta is niet iets bijzonder gevaarlijks. Het vinden van een schimmel gevormd op het oppervlak van het product, velen zijn geneigd om het product te redden door gewoon het verzamelen van een zichtbare schimmel van het oppervlak. Deze aanpak kan jarenlang worden toegepast en niet geconfronteerd met gevolgen, maar je moet weten dat de schimmel op tomatenpasta niet zo onschuldig is als het lijkt.

Het consumeren van mycotoxinen kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder gastro-intestinale aandoeningen, allergische reacties, en nog ernstiger complicaties bij sommige mensen.

Bovendien kan proberen om het beschimmelde deel te verwijderen per ongeluk leiden tot kruisbesmetting. Mold sporen zijn extreem klein en kunnen worden gedragen door de lucht, zich vestigen op nabijgelegen oppervlakken en zelfs het besmetten van andere voedsel in de buurt.

Dus het beste ding om te doen als je schimmel in een tomatenpasta pot vinden is om het weg te gooien, ongeacht hoeveel van het is overgebleven in de container.

Hoeveel tomatenpasta te bewaren na de autopsie?

Meestal wordt de pasta gestart wordt opgeslagen in de koelkast, en dit is heel de beste optie als u van plan bent om het te gebruiken in de nabije toekomst. De houdbaarheid van tomatenpasta in de koelkast na opening is meestal 5-7 dagen. Er zijn echter manieren om de houdbaarheid van het product te verlengen.

De meest optimale bewaartemperatuur voor pasta varieert van -2°C tot -4°C. Bij deze temperatuur zal de pasta niet bevriezen en de gewenste consistentie behouden.

Bewaar de pasta het beste in een glazen container met een goed gesloten deksel. Gebruik van metalen en plastic containers wordt niet aanbevolen.

Hoe de houdbaarheid van tomatenpasta verlengen?

Er zijn trucs die zullen helpen weerstaan het uiterlijk van schimmel en zal de houdbaarheid van het product verlengen. Een van hen is het water van de tomatenpasta bovenop met plantaardige olie, die eerder de pasta uit de wanden van de pot verwijderd.

Een andere manier is om mosterd te gebruiken. Smeer het met de hals van de blik en het oppervlak van het deksel, dan strak draaien. Mosterd is een natuurlijk conserveermiddel dat de vorming van schimmel voorkomt.

Om tomatenpasta voor een lange tijd zonder gezondheidsrisico's te besparen, kunt u ook bevroren gebruiken. Dit kan worden gedaan door op te delen in kleine porties. Ontleden de resten van de tomatenpasta in een ijsvorm of siliconenvorm voor snoep. Na het invriezen, neem pasta blokjes, vouw ze in een zak en gebruik ze indien nodig.

Als er geen schimmels nodig zijn, kunt u de pasta gewoon in porties bevriezen, het uitzetten met lepels of het gebruik van een voedselpakket met een gat op een snijplank bedekt met film. Net als in deze video.

Ook kunt u eenvoudig tomatenpasta op perkamentpapier leggen volgens het principe van harmonica en het product in deze vorm laten bevriezen.

Hoe is het nieuws?