Hoe uien snijden zonder tranen? Professionele chef Gordon Ramsay deelt Lifehack

Voel je vaak ongemak tijdens het snijden van uien en kan niet ontdoen van tranen? Gebruik de methode van de beroemde Britse chef Gordon Ramsay. Zijn methode zal niet alleen helpen om scheuren te voorkomen, maar ook kunt u de ui perfect snijden in kleine blokjes. Wat is het geheim van deze truc?

Hoe te voorkomen dat tranen bij het snijden van uien? Gordon Ramsay's manier

Het snijden van uien eindigt vaak met scheuren en een gevoel van onaangename verbranding in de ogen. Gelukkig is er een manier om deze situatie te vermijden. Het advies over het snijden van uien werd gedeeld door Michelin chef Gordon Ramsay, die restaurants over de hele wereld serveert.

Volgens zijn gepubliceerde plaat is het belangrijkste om een deel van de wortel intact te laten na het reinigen van de buitenste huid van de ui. Dit is een veel voorkomende fout: als de wortel wordt verwijderd of gesneden, zullen de uien beginnen irritante enzymen vrij te geven. Dus vermijd dit element om van de tranen af te komen.

Uien snijden - hoe het meesterlijk te doen?

In zijn video liet Gordon Ramsay ook zien hoe je de boog goed knipt, waardoor het hele proces stap voor stap wordt uitgelegd. Daarom, als u wilt koken als een meester, moet u de volgende tips volgen:

  1. Bij het plaatsen van uw hand op de snijplank, moet u een vinger in de voorkant en twee in de achterkant. De voorvinger begeleidt het mes tijdens het snijden, vergemakkelijkt het proces en beschermt uw vingers.
  2. Stukjes uien moeten worden gesneden met de punt van het mes, werken naar de wortel. Wees voorzichtig om niet te dicht bij de wortel te snijden. Je mes moet lange slagen maken. Snijd de ui, zet het terug zodat het er hetzelfde uitziet als in het begin.
  3. Maak dan een horizontale incisie met het mes naar de bovenkant van de plakjes. Ga helemaal naar de andere kant van de lamp.
  4. De volgende stap is om de uien verticaal te knippen. Om dit te doen, moeten we de stukken zo dicht mogelijk bij elkaar houden, resulterend in gesneden stukken.
  5. Steek tenslotte de ui rond een klein stukje wortel om te voorkomen dat er iets verloren gaat.

Hoe is het nieuws?