Een stevig en lekker ontbijt voor actieve dames: ovenschotel met asperges, eieren en kruiden. 45 minuten en klaar!
“Wat raad je aan om met asperges te koken? Ik heb ze heel goedkoop op de markt gekocht, maar ik weet niet wat ik ermee moet koken!” - vroeg mijn beste vriendin me laatst. En ik adviseerde haar om een ovenschotel met asperges te maken.
Letterlijk de volgende dag kreeg ik feedback, “Wow, ik vond het echt lekker! Het is heerlijk!”
Asperge en Ei ovenschotel is een eenvoudig voorjaarsontbijtrecept vol met de beste seizoensingrediënten, waaronder verse asperges, kruiden en kaas.
Dit voorjaarsontbijt is klaar in slechts 45 minuten. Daarvan is 35 minuten baktijd. Je kunt alle ingrediënten 's avonds van tevoren klaarmaken en 's ochtends alles bij elkaar doen en gewoon bakken.
Dit is het soort ontbijt waar je dol op zult zijn!
Ingrediënten voor ovenschotel met ei en asperges
Dit gerecht bevat een paar eenvoudige seizoensingrediënten. De afmetingen van de ingrediënten vind je onderaan dit bericht.
- Olijfolie voor het roosteren van de groenten.
- Groenten: bijgesneden asperges, groene uien en jonge spinazieblaadjes.
- Eieren: ik gebruik grote eieren (categorie CO) voor deze stoofschotel.
- Melk: het is beter om dubbele room te gebruiken of een mengsel van room en melk. Het mengsel zal goed werken voor een romige, custardachtige textuur.
- Kaas: gebruik een combinatie van je favoriete kazen zoals gruyère, Zwitserse kaas of mozzarella. Parmezaanse kaas wordt ook toegevoegd aan de stoofschotel voor de smaak.
- Kruiden:Verse kruiden zijn een van de belangrijkste ingrediënten in het gerecht. Kies je favoriete combinatie of een combinatie die gemakkelijk te vinden is. Kruiden die goed bij dit gerecht passen zijn rozemarijn, basilicum, dille, marjolein, oregano, tijm, dragon, groene ui en/of Italiaanse peterselie.
Hoe maak je een lenteschotel met asperges, groenten en eieren?
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te schemeren. Voeg de asperges en groene uien toe. Bak, af en toe roerend, tot ze zacht zijn; ongeveer 3-4 minuten. Breng over naar de voorbereide ovenschaal.
Strooi de kaas gelijkmatig over de groenten.
Klop in een grote kom de eieren los met een vork of garde. Voeg melk, verse kruiden, gedroogde basilicum, zout en zwarte peper toe. Roer en giet het eimengsel over de kaas.
Bak 35-40 minuten in de oven of tot een mes dat je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 10 minuten staan voordat je het in porties snijdt.
Ingrediënten
(Voor 6-8 porties).
- Beetje olijfolie - 2 eetlepels;
- Groene ui veren - 3-4 stuks;
- Verse asperges (getrimd en in middelgrote stukken gesneden) - 350-400 gram;
- Verse spinazie - 100 gram;
- CO ei - 10 stuks;
- Verse gehakte kruiden - 50 gram (zie hierboven over kruiden die goed samengaan met asperges).
- Geraspte Parmezaanse kaas - 50 gram;
- Geraspte kaas zoals mozzarella, Zwitserse of Gruyere - 250 gram;
- Melk of dubbele room, half-om-half - 1/2 kopje;
- Gedroogde basilicum - 1/2 theelepel;
- Zout - 1/2 theelepel;
- Gemalen zwarte peper - 1/4 theelepel.
Lente ovenschotel met asperges, eieren en kruiden wordt eenvoudig bereid en is erg lekker en gezond.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!