Ongebruikelijke salade van zwarte radijs die je meteen zal betoveren met zijn smaak: je zult vragen naar dit recept

Het recept voor deze salade is echt anders dan anderen, maar het is net zo snel en gemakkelijk te bereiden. Het hoofdingrediënt van de salade kan niet alleen zwarte radijs zijn, maar ook verse knapperige radijs.

Het recept van de salade is geschikt voor mensen die vasten. Gebruik vastenolie.

Zwarte radijs is een groente die niet alleen heerlijk is, maar ook verbazingwekkende eigenschappen heeft. Hier zijn enkele interessante feiten over het:

  1. Een lid van de koolfamilie:Ja, je hebt het goed gehoord! Zwarte radijs behoort tot de koolfamilie. Dit verklaart de nauwe verwantschap met kool, broccoli en andere koolverwanten.

  2. Oude Egyptenaren en radijs:Al in 3000 voor Christus kenden de oude Egyptenaren radijs, uien en knoflook. Ze gebruikten deze groenten actief in hun keuken en medicijnen.

  3. Radijsjes op de piramide van Cheops:De historicus Herodotus, die 2500 jaar geleden in het oude Griekenland leefde, zei dat er een inscriptie op de piramide van Cheops stond die aangaf hoeveel radijsjes, knoflook en uien werden gebruikt om de slaven tijdens de bouw te voeden.

4- Zuivering van de lever en nieren: Radijs is een echte helper voor het lichaam. Regelmatige consumptie van zwarte radijs helpt om de lever en nieren te reinigen.

Vastensalade met zwarte radijs en gebakken uien

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • Verse zwarte radijs - 2 middelgrote wortelgroenten;
  • Uien - 3 middelgrote bollen;
  • Knoflook - 3 teentjes;
  • Plantaardige olie - 3 eetlepels;
  • Paprika - 1 theelepel;
  • Groene ui - 4-5 pijlen;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;

Hoe maak je magere salade met zwarte radijs?

  1. Was, schil en snijd radijs op een rasp “voor Koreaanse wortelen” of dunne “noedels” met een scherp mes. Leg in een grote slakom.
  2. Pel de ui, snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak fijn met een mes.
  3. Verhit de magere plantaardige olie in een diepe koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg vervolgens het paprikapoeder toe aan de ui en knoflook in de pan. Roer en bak nog 2-3 minuten.
  5. Giet de kokende olie met uien en kruiden over de zwarte radijs. Roer voorzichtig.
  6. Voeg fijngehakte groene uien toe aan de slakom. Kruid met gemalen peper en zout. Meng opnieuw.

Serveer! Probeer zwarte radijs in je dieet op te nemen en ontdek de smaak en voordelen ervan!