Hoe maak je de dille goed klaar voor de winter? Deze methode behoudt de frisheid na het ontdooien.

Juni is het beste moment om te beginnen met het oogsten van dille. Wacht niet tot de eekhoorns naar buiten komen. Dit groen is geurig en friser dan ooit. Meestal is het bevroren voor de winter, en elke gastvrouw doet het op zijn eigen manier. Echter, zeker de meeste koks geconfronteerd met het feit dat dille na ontdooien verliest zijn aroma, en misschien nog erger, wordt waterig en smakeloos. Er is een manier om dille te bevriezen, die zijn frisheid maximaliseert. Wat moet ik doen?

Dill is een belangrijke kruiden in de keuken. Het geeft smaak aan sommige gerechten, en in andere is het een onmisbaar ingrediënt. De beste manier om het te bewaren voor een lange tijd is het bevriezen. De methode is vrij bekend en gebruikelijk, maar niet iedereen weet hoe het beter te doen. Eén actie is belangrijk. Het geeft de dille frisheid na het ontdooien.

Wat moet je doen om de dille te maken na het ontdooien?

Nadat u hebt gewassen, gedroogd en gesneden dille, moet worden gedompeld in kokend water. Veel mensen kennen deze truc niet, maar het werkt echt. Plaats de gesneden dille in een zeef en dompel deze gedurende ongeveer een minuut in kokend water. Dan giet dille met koud water, die het kookproces zal stoppen. Droog het dan en stop het dan in de zak. Op deze manier gekookt, dille greens na ontdooien zal onthullen hun beste kwaliteiten.

Hoe werkt het?

De methode is heel eenvoudig, maar je vraagt je waarschijnlijk af hoe het werkt. De baai van dille met kokend water, en dan afkoelen in koud water, zult u een soort pasteurisatie produceren. Paradoxaal genoeg, wanneer je de dille op deze manier bevriest, zul je merken dat het na ontdooien zijn frisheid en aroma behoudt. Dus probeer deze methode de volgende keer dat je bevriest dille en je zal niet teleurgesteld.

Hoe is het nieuws?