Groenten en bessen verliezen hun uiterlijk na het ontdooien? Dit is een vergissing om te vermijden bij de voorbereiding op de winter.
In de hoogte van de zomer worden tafels en koelkasten van alle Wit-Russen gevuld met verse groenten, bessen en fruit geteeld op hun eigen bedden. Elke eigenaar van de tuin wil hun oogst voorbereiden op de winter. Een van de makkelijkste en meest betaalbare methoden van oogsten is het bevriezen. Het heeft geen tijd nodig om de gunstige eigenschappen van uw favoriete bessen en groenten te behouden en te maximaliseren. Echter, zeker moest je vaak omgaan met het feit dat groenten en bessen na het ontdooien verliezen alle uiterlijk en veranderen in onzichtbare pap. In feite kan dit worden vermeden door een gemeenschappelijke fout te vermijden.
De zomer is een tijd waarin verschillende soorten groenten en fruit in de tuin verschijnen. Het seizoen van sommige gewassen, zoals aardbeien en frambozen, is kort, maar je kunt genieten van hun smaak, zelfs in de winter als je wat bevriest. Maar je moet het goed doen. Anders verliezen de producten alle uiterlijk.
Hoe goed te bevriezen fruit en groenten? Vermijd deze fout.
Veel mensen, het wassen van aardbeien, frambozen of andere seizoensgebonden vruchten, zet ze onmiddellijk in zakken met een rits en zet in de vriezer. Dit is een grote fout en een gemakkelijke manier om de vorm van het fruit te doden. Wat moet ik doen?
Was eerst het fruit en droog het met een papieren handdoek. Spreid ze dan allemaal op een snijplank of dienblad. Vergeet niet om de gaten tussen de afzonderlijke monsters te houden. Plaats dan een dienblad of fruitplank in de vriezer en wacht een paar uur tot er een dunne laag ijs op het oppervlak verschijnt. Doe tenslotte seizoensgebonden lekkernijen in ritszakken en plaats ze terug in de vriezer.
Wat moet je je nog meer herinneren als het vriest?
Vers en grondig gewassen fruit bevriezen, bij voorkeur onmiddellijk na het plukken of kopen. Vergeet niet om eerst de zaden en pedonkels te verwijderen. Grotere vruchten kunnen in delen worden verdeeld, en kleinere kunnen heel worden gelaten. Als je wilt, blancheren ze voor het vriest. Duik onder in kokend water en plaats dan in ijswater. Hierdoor behouden de vruchten hun natuurlijke kleur en elasticiteit. Zij zullen van hun voedingswaarde worden beroofd. U kunt bevroren fruit tot 12 maanden in de vriezer bewaren. Het is echter het beste om ze zes maanden te gebruiken.
Hoe is het nieuws?