Bolognese zonder vlees
Hoewel ik verre van vegetarisch ben, leidde mijn interesse in nieuwe producten en verlangen om mijn dieet te diversifiëren me naar sojagehakt. Bovendien is soja een heel gezond product, zo bleek))
De ingrediëntenlijst is heel eenvoudig:
- Sojagehakt - 50 gr
- Ui - 1 st.
- Wortelen - 1 st.
- Knoflook - 1 teentje
- Tomatenpasta - 2 el.
- Plantaardige olie
- Zout, peper, vleeskruiden (je favoriet) en eventueel Italiaanse kruiden.
- Water
Laten we beginnen met koken:
- Maak het sojagehakt klaar voor verder gebruik, zout het (ongeveer 0,5 theelepel), kruid het en giet er een glas heet water over. Laat het opzwellen.
Ik heb gemalen zwarte peper, gerookt paprikapoeder en gedroogde knoflook gebruikt als smaakmakers. Over het algemeen wat ik toevoeg aan gewoon gehakt.
Terwijl het sojagehakt opzwelt, doen we de groenten. Pel en snijd uien, wortelen en knoflook. Bak ze in plantaardige olie tot ze goudbruin zijn.
Giet overtollig water af van het gehakt, knijp het indien nodig zelfs een beetje uit en voeg het toe aan de pan met groenten. Roer en bak een paar minuten.
Voeg tomatenpuree en Italiaanse kruiden naar wens toe. Ze geven een heldere smaak aan het gerecht.
Stoof de bolognesesaus nog een paar minuten onder het deksel.
Als je een meer vloeibare consistentie wilt, giet er dan een beetje water bij. Dat is precies wat ik heb gedaan.
Bolognese zonder vlees wordt erg smakelijk en smaakvol. Het is een geweldig alternatief als je andere spaghettisauzen beu bent en iets nieuws wilt, of als variant op een magere maaltijd.