Sappige kip pasteitjes met cottage cheese

Naar mijn mening een geweldig recept voor degenen die hun eiwitten uit hun knieën moeten krijgen. En ook voor kinderen die niet gedwongen kunnen worden om kwark te eten))

Om sappige kipkoteletten met cottage cheese te maken heb je nodig:

  • Kipfilet - 600 g
  • Kwark - 180 g (of 1 standaard briket)
  • Ei - 1 st.
  • Ui - 1 stuk grote ui
  • Knoflook - 1 teentje
  • Zout, peper - naar smaak
  • paneermeel
  • Plantaardige olie

Werkwijze:

  1. Neem een kom waarin je het gehakt gaat mengen en gebruik een vork om de kwark en het ei te prakken.

  2. Hak met behulp van een blender of vleesmolen de kipfilet, ui en knoflook fijn.

  3. Kruid met peper, zout en meng het gehakt goed door elkaar.

Voor deze hoeveelheid gebruik ik iets minder dan 1 theelepel zout.

  1. Vorm nu met natte handen kleine koteletjes.

  2. Rol goed in paneermeel.

Uit deze hoeveelheid gehakt halen we 18 kleine koteletjes.

  1. Bak ze in plantaardige olie op laag vuur aan beide kanten tot ze een gouden korstje hebben.

Je kunt de pan afdekken met een deksel na het draaien naar de andere kant, zodat de koteletten stomen.

Kant-en-klare kipkoteletten met cottage cheese zijn erg sappig en lekker.