Zonder azijn of baking soda: een manier om stof tot 3 weken te verwijderen met een beschermende laag

Stof op meubels is niet alleen een visueel probleem, maar kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Na het afnemen keert de stof snel terug, wat irritatie kan veroorzaken. Gelukkig bestaat er een manier om de schoonheid veel langer te behouden. We vertellen je hoe je een antistatische reinigingsvloeistof kunt maken die nergens stof laat aanhangen.

Iedereen heeft vast al gemerkt dat na een zorgvuldige schoonmaak met de gebruikelijke methoden de stof al na enkele uren weer op de meubels ligt. Door het gebruik van een speciaal middel dat een antistatische beschermende laag creëert, kun je de effecten van de schoonmaak veel langer behouden. We vertellen je hoe je een zelfgemaakte vloeistof kunt maken om je meubels minder vaak te hoeven schoonmaken.

Huismiddeltjes tegen stof

Antistatische vloeistoffen verwijderen niet alleen stof, maar voorkomen ook dat deze snel weer neerslaat.

De effectiviteit hangt echter af van de oorspronkelijke stofbelasting van de ruimte. Begin met het minimaliseren van stof in de ruimte. Zuig en veeg de vloeren voor je begint met het afnemen van de meubels. Als je dit in omgekeerde volgorde doet, zal de stof van de vloer neerslaan op de al door jou afgenomen kommoden en kasten, dus moet je dit proces herhalen.

Een antistatische vloeistof kun je maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Wasverzachter

Je kunt wasverzachter gebruiken die antistatische eigenschappen heeft. Vul eenvoudigweg een spuitfles voor 3/4 met water en voeg dan wat wasverzachter toe. Meng de ingrediënten, spuit het middel op de meubels en veeg af met een doek. Deze zelfgemaakte vloeistof vormt een schild en creëert lagen waarop je geen stof zult zien voor ten minste twee weken.

Haarlak

Als je geen wasverzachter bij de hand hebt, kun je ook andere huismiddeltjes gebruiken. Deze zijn waarschijnlijk goedkoper dan winkelmiddelen en werken even effectief.

Zo kun je bijvoorbeeld haarlak gebruiken. Het beschermt de meubels tegen neerslag van stof en vormt beschermende lagen. Na het afnemen, spuit je gewoon wat lak op de oppervlakken en laat je het drogen. Gebruik deze truc elke twee weken voor donkere meubels en elke drie weken voor lichte meubels.

Glycerine

Glycerine is ook zeer effectief in de strijd tegen stof. Voeg een theelepel glycerine toe aan 300 ml water, roer goed door en spuit de meubels ermee.

Citroensap

Citroensap beschermt meubelsoppervlakken tegen stof nog beter. Deze citrusvrucht helpt niet alleen bij het bestrijden van stof, maar werkt ook als luchtverfrisser. Meng het sap van één citroen met water, spuit en veeg af.

Als je geen spuitfles hebt, hoef je er geen te kopen. Je kunt ook een container met een sproeier gebruiken die je misschien al in huis hebt, zoals een fles voor afwasmiddel.