Broodjes sprot en verse komkommer
Ze ruiken letterlijk naar gerookte vis en de frisheid van de lente. Zeer sappig, knoflookachtig - precies wat je nodig hebt voor een feestelijke tafel!
Om ze te bereiden hebben we nodig:
- Sproten in olie - 1 blikje
- Tarwebrood - 5-6 sneetjes.
- Verse komkommer - 1/2 lange komkommer.
- Peterselie, dille - een klein bosje.
- Knoflook - 1 teentje
- Mayonaise - 2-3 el.
Ga verder met koken:
Versnipper de helft van de langvlezige komkommer met een shredder of rasp hem op een grove rasp.
Hak peterselie en dille fijn.
Combineer komkommer, groentjes, een paar lepels mayonaise en een fijngehakt knoflookteentje. Meng grondig.
Snijd het brood diagonaal in twee stukken.
Leg op elke snee gelijkmatig de spread van komkommer, kruiden en knoflook.
Leg er sprotjes op en versier eventueel met een takje kruiden.
Knoflook- en komkommerspread in de stijl van Griekse “zadziki”-saus zal de vertrouwde boterhammen zeker opfrissen en verrassen met een nieuwe aangename smaak. En voor de liefhebbers van augurken deel ik een beproefd recept voor sandwiches met sprot, kruiden en augurken.