Aardappeltaart

Iedereen heeft wel een gerecht waar hij met nostalgie aan terugdenkt en probeert die “smaak van de kindertijd” terug te vinden. Voor de één zijn het grootmoeders taarten, voor de ander is het Sovjetworst of “Aardappeltaart”.

De lijst met ingrediënten is lang, maar ze staan bijna altijd in de keuken:

  • Meel - 110 g
  • Cacao - 20 g
  • Suiker - 140 g
  • Zout - 0,5 theelepel.
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Soda - 0,5 theelepel.
  • Vanilline - een snufje
  • Boter - 30 g
  • Plantaardige olie - 30 g
  • Ei - 1 stuk
  • Melk - 130 ml
  • Azijn 4-6% - 0,5 el.

Voor de room:

  • Boter - 100 g
  • Gecondenseerde melk - 100 g
  • Cacao voor hagelslag

Laten we beginnen met koken:

  1. Meng in een kom alle droge ingrediënten voor het chocoladekoekje (bloem, cacao, suiker, zout, zuiveringszout, bakpoeder en vanilline).

  2. Voeg nu alle vloeibare ingrediënten toe - gesmolten boter, plantaardige olie, ei, melk en op het laatst azijn! Meng grondig.

  3. Giet het deeg op een bakplaat bekleed met een bakmat of bakpapier. Spreid gelijkmatig uit en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Terwijl het koekje bakt, maken we de crème. Meng hiervoor de zachte boter met de gecondenseerde melk.

  5. Laat de afgewerkte cake afkoelen en hak hem fijn met een blender/combineermachine of een planetaire mixer met het schoepenhulpstuk.

  6. Combineer de room en het versnipperde biscuit en mix tot het mengsel stevig is en zijn vorm kan behouden.

  7. Vorm de resulterende massa tot “chocoladeflapjes” en bestrijk ze elk met cacao.

Als ik sterk aanraad om gealkaliseerde cacao te gebruiken voor het bakken, dan is gewone cacao prima.

Volgens de regels van de cake “Potato” moet je ze enkele uren in de koelkast laten staan, maar wie zegt dat je je daar strikt aan moet houden?

En als je de cakes in een doos verpakt, krijg je een prachtig eetbaar cadeau dat je zelf hebt gemaakt.